Brood met olijven, kerstomaten en kruiden

Gebaseerd op een recept uit dit boek . Zo krijg je een foccaccio-achtig brood. Niet in de pot bakken maar gewoon op een bakplaat.

Nodig:
800gr witte bloem (bah!)
30gr verse gist
400ml lauw water
1 KL suiker
1 EL zout
125ml olijfolie
12 zongedroogde tomaten
handvol groene olijven
24tal kerstomaten
veel kruiden: verse thym, oregano, rozemarijn, basilicum
grof zeezout en wat olijfolie voor de afwerking

Zo gemaakt: meng de gist met het water en voeg de suiker toe. Laat 10 minuten staan tot het begint te schuimen. Voeg nadien de olie toe. Meng ondertussen de bloem met het zout. Voeg het gist/olie mengsel langzaam toe en kneed (dank u KitchenAid). Laat anderhalfuur rijzen onder een vochtige handdoek of tot het verdubbeld is in volume. Snij de zongedroogde tomaten en olijven. Voeg ze toe samen met de kruiden en meng. Deel het deeg in twee, duw er de kerstomaten in en laat opnieuw een 30tal minuten rijzen. verwarm de oven voor op 200gr, druppel er nog wat olijfolie over en strooi er wat gros zout over. Bak de broodjes 20 à 25 minuten tot ze hol klinken. Test of ze niet te vochtig zijn met een satéstokje.

IMG_4997_resize

 

IMG_5001_resize