Gehaktbrood met een vulling van Meesterlyck kookham, spinazie en buffelmozzarella

Ik zag Jeroen iets soortgelijk maken, zag er snel en smakelijk uit dus zetten in de kinderen aan de kook. Hun versie ziet er minder smakelijk uit maar was het wel !

gehaktbrood,gehakt,ham,mozzarella,spinazie

Nodig voor 4 personen
1 kg gemengd gehakt (kalf/varken)
1 sneetje Meesterlyck kookham
1 bolletje buffelmozzarella
200 g verse spinazie
1 teentje look
1 dikke snede brood (of wat paneermeel)
1⁄2 dl melk
1 ei
bieslook
1 takje rozemarijn
enkele takjes tijm
enkele klontjes boter
een scheutje olijfolie
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Snij de korsten van het brood en snij het broodkruim in dobbelstenen. Giet de melk in een mengschaal en week er het brood in. Meng het tot een papje.
Doe het gehakt in de schaal, samen met een ei.
Spoel de rozemarijn, de tijm en de bieslook. Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Snij alle groene kruiden zo fijn mogelijk en doe ze bij het gehakt.
Voeg een beetje peper en zout toe en was je handen. Kneed alle ingrediënten met de hand tot een vast, maar voldoende sappig vleesmengsel. Met de KitchenAid gaat dit nog sneller.
Neem de bakvorm en smeer de binnenzijde in met een beetje (olijf)olie. Gebruik hiervoor een keukenpenseel of een vel keukenpapier.
Stort het gehaktmengsel in de vorm en druk het aan.
Maak een langwerpige diepe holte in het gehaktmengsel. Doe een deeltje van het gehakt opnieuw in de mengschaal en hou het opzij. In de holte leggen we straks het hamrolletje.
Spoel de spinazie in ruim water. Verwijder te taaie stelen en laat de groente goed uitlekken.
Verwarm een ruime (diepe) pan op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in.
Pel de look en kneus de teen. Prik de look op een vork.
Leg de propere en uitgelekte spinazieblaadjes in de bruisende boter. Roer door de spinazie met de ‘lookvork’. Zo krijgt de bladgroente een subtiel lookaroma.
Verwarm de oven voor op 180°C.
De spinazie is zeer snel gaar. Stort ze in een zeef en laat het kookvocht weglekken.
Kruid de groente met wat peper van de molen en een snuifje zout.
Snij het zwoerd van de sneetjes gekookte ham.
Drapeer de sneetjes kookham over het kuiltje in het gehaktmengsel. Let erop dat je de randen van de sneetjes ham later kunt dichtplooien over de vulling van kaas en spinazie.
Snij de korstjes van de kaas en verdeel de mozzarella over de holte in het gehaktmengsel.
Verdeel de spinazie bovenop de kaas en plooi de randjes van de kookham over de spinazie heen.
Bedek het gevulde hamrolletje met de rest van het gehaktmengsel.
Maak je handen even nat en glijd ermee over het gehaktbrood. Zo krijgt het een egaal oppervlak. (Met dank aan Peter Goossens voor de tip.) Verdeel ook enkele klontjes boter over de schotel.
Zet het gehaktbroodje in de hete oven van 180°C. Bak het gedurende minstens 30 minuten. (Let op: Elke oven is anders. Controleer de garing. En hier zat het er ruim 50 minuten in)
Ik serveerde het met een fris slaatje.

Een gedachte over “Gehaktbrood met een vulling van Meesterlyck kookham, spinazie en buffelmozzarella

  1. Vlees broodjes met ham en spinazie. Dat is een geweldige combinatie. Nu een dag dat ik echt iets wil een mengsel van de groente en de smakelijke ham hebben. Ik denk dat dit een passende keuze. Echt bedankt voor het aandeel. Houdt op de detachering van meer en meer.

    Like

Reacties zijn gesloten.