Ossobuco à la Antonio Carluccio

Met het extra geheime ingrediënt* van onze Coxydien een topgerecht. We aten er enkel brood bij. Reken op 1kg250 schenkel als je er nog risotto of pasta bij wil serveren.

Nodig voor 4 personen:

2kg kalfsschenkel in 4 plakken, +-4cm dik

750ml passata

1 ui

3 stengels bleekselder

3 dikke wortels

380ml goede rode wijn

500ml kalfsfond (Lacroix)

Olijfolie

Peper en zout

Bloem

Voor de gremolata:

1 bio citroen

1/2 bos perselie

1 teen look

Zo gemaakt:

Snij de ui, selder en wortelen in kleine blokjes.

Dep het vlees goed droog en bestuif met bloem die je kruid met peper en zout. Net als bij vis werkt de truc met het zakje het beste.

Verhit de olie in een grote pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het uit de pan en houd het apart.

Voeg zo nodig meer olie toe en fruit ui, bleekselderij en wortel in dezelfde pan lichtbruin of giet de aanbaksels over.

Voeg de passata toe.

Doe het vlees weer in de pan, giet er de rode wijn

en kalfsfond bij en breng alles zachtjes aan de kook.

Laat het afgedekt anderhalf uur zachtjes pruttelen en haal tegen het einde het deksel van de pan.

Voeg indien nodig nog wat fond toe.

Maak ondertussen de gremolata: meng fijngeraspte schil van de citroen met de fijngesneden peterselie en geplette look.

Kruid de ossobuco eventueel nog wat bij met zout en peper.

Serveer en geef er gremolata bij.

* liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s