Opa Georges Herrel was de eerste man uit de familie die een horecabedrijf startte in het huidige pand van Oud Sluis. Hij begon er een café/bistro. De locatie van Oud Sluis aan de Beestenmarkt in Sluis is de plek waar Ronnie Herman, de vader van Michel en Sergio, de bodem legde voor de carrière van Sergio Herman in zijn mosselrestaurant. Na de sluiting van Oud Sluis bleef het een ‘Herman’: een initiatief van Michel Herman, de broer van Sergio die tot de sluiting gastheer was in Oud Sluis*** en zijn vriendin Sarine Oosterbaan.
De Eetboetiek werd een combinatie van een laagdrempelig restaurant waar je terecht kan voor ontbijt, lunch, “High Tea, Beer & Wine”. Natuurlijk moesten we daar gaan lunchen tijdens ons weekend in Cadzand.
Vitello Tonnato met artisjok, zachte schapenkaas en kappers
Cocotte met Pieterman uit de Noordzee en zuiderse groenten en aïoli
Wij hebben er fantastisch lekker en puur gegeten. Iets wat Sluis nodig had na het vertrek van Oud Sluis*** 😉
De Eetboetiek is bovendien een lifestylewinkel voor onder andere Nordal, servies van Serax, …
Wist je dat De Eetboetiek overnachtingsmogelijkheden heeft in Casa Chico y Luna? Dit mooie guesthouse, voorheen het guesthouse van restaurant Oud Sluis, ligt op vijf minuten afstand rijden van De Eetboetiek dichtbij het pittoreske Sint Anna ter Muiden. Casa Chico y Luna heeft drie deluxe kamers, bijzonder mooi ingericht en met een geweldig uitzicht over de weilanden.
ps: misschien even de naam van de wifi veranderen 😉
Oh leuk ! We hebben het plezier nog gehad om vorig jaar in Oud Sluis te gaan eten, én te logeren in Chico y Luna. Dat was een belevenis om nooit meer te vergeten :-). Nu ziet het er ook leuk uit om eens een bezoekje te brengen.
LikeLike
Ik heb daar geweldige herinneringen aan. Ik kreeg bij het binnen komen écht kippenvel. We waren er nog in september 2013 om de verjaardag van… jawel, onze dochter te vieren… (check links Culinaire Belevingen, daar staan alle bezoeken) 😉
LikeLike
Ik ben eens gaan kijken, we hebben dezelfde smaak ;-). Vrijmoed, daar gaan we in oktober naartoe. In februari zijn we bij Hertog Jan geweest voor mijn verjaardag maar dat hebben we helaas na de eerste echte gang moeten afbreken wegens ziekte :-(. Ik was al de ganse dag niet lekker, nogal misselijk en daar werd het opeens zo erg dat het niet meer te doen was. En kwaad dat ik was op mezelf ! Maar ik wilde het risico niet nemen om toch te proberen en daar te moeten overgeven. Ik zou me doodschamen ! In ieder geval, volgend jaar met mijn verjaardag … Hertog Jan ! Ze waren wel zo lief om enkel aan te rekenen wat we gegeten hadden en dat vond ik top.
LikeLike