Het verslag krijgen jullie nu pas ik weet het… de oorzaak ligt nog steeds hier en revalideren is een werkwoord, dat kan ik u verzekeren 😦 bon genoeg gezaagd. Hier komt het…
Als het lekker is, is het lekker. En gezien we kort geleden tijdens ons eerste bezoek zeer aangenaam verrast waren door de kwaliteit van dit restaurant, keerden we het weekend na Drama Queens verjaardag nog eens terug. Zowel zij als Stoere Vent wilden die ferme madam die onder andere zo goed zwaantjes en ‘negerinnentetten’ kon maken wel eens zien.
We kozen de champagne met oude Geuze Drie Fonteinen als aperitief (€9,5). Een aperitief zoals het moet zijn en zeker eentje om te onthouden voor thuis. Geuze, de champagne onder de bieren, samen met champagne: heerlijk !
Als hapje volgde: Zeebrugse garnalen in ’t groen. Een zeer frisse en originele combinatie.
Uit de suggesties kozen Man en ik de volgende voorgerechten
Gepekelde mosselen – gefrituurde kalfshersentjes – oestertartaar (€14,50) met een witte Les Roses du Clos, Touraine van 2010 uit de Loire (€5,70)
Gelakte paling – geconfijt buikspek – aardappelslaatje – pinda – soja (€16,50) met een witte Slavyantsi 2009 (Traminer) uit de Thracian valley, Bulgarije (€4,30)
De kindjes gingen voor Zeebrugse garnaalkroketten (handgepeld) (€15,50)
De kinderen wilden spektakel en dat kregen ze ook met hun zaalbereide Américain (€22) met fritjes en een mooie salade.
Man en ik kozen voor een suggestie: de Secretto van Ibericovarken uit Extremadura (España), pickels van kool, aardappel met jonge uitjes (€30). Zalig vlees, sterk en goed gekruid. De aardappels mochten iets minder zout maar mij stoorde dat niet echt. Samen met een rode Vavavoum!, l’Esprit du Vent 2010 uit carignan, grenache en syrah, Corbières, Langedoc (€5)
Stoere Vent en ik kozen voor de suggestie Mellowcakes – roomijs van appeltatin – geconfijte ananas (€13)
Man voor een zaalbereide Luikse koffie (€12)
en voor de jarige was er een Verrassingsijsje. Ze lust geen ijs lol maar was toch zeer blij.
Nadien kregen we nog zoetigheden
en de kinderen waren in de wolken met een warm welkom in de keuken.
Een heerlijke avond: bedankt Sofie en Andy het was weer TOP !