Gratin spaghettipompoen met een crème van parmezaanse kaas en een crumble met coppa

Een variantie op dit recept.

Nodig voor 4 personen:

2 grote spaghettipompoenen

100gr coppa of spek

1/2 liter melk

50gr bloem

50gr boter

100gr geraspte parmezaan

50gr panko

Peper en zout

Muskaatnoot

Wat extra boter

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de pompoen in de lengte doormidden, haal de pitten eruit. Leg ze in een ovenschaal en borstel er wat olijfolie over, kruid met peper en zout. Zet een 40tal minuten in de oven op 180graden. Laat half afkoelen en haal er het vruchtvlees uit .

Maak een lichte béchamel: klop met een garde de boter met de bloem op een zacht vuur en voeg er beetje bij beetje de melk bij. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

Voeg 1/2 van de kaas toe en laat smelten.

Meng de saus met het pompoenvlees in een ovenschotel. Bestrooi met de resterende kaas gemengd met de in stukken gesneden coppa en panko. Leg er een paar stukjes boter op.

Zet 40 minuten in de oven op 180graden en eindig met een paar minuutjes onder de grill.

Heerlijk met dit weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s