Rabarber/gember confituur

Rabarber uit de moestuin gaat hier doorgaans de confituurpotten in. Vorig jaar een combinatie met banaan en rum, dit jaar met gember.

Nodig:

1,250 kg ongeschilde rabarber in blokjes

1,5 zakje pec voor suikerarme confituur

600gr suiker

Een flink stuk geschilde gember van 3 op 3 in kleine stukjes gesneden

Zo gemaakt:

Breng alle ingrediënten al roerend aan de kook tot de rabarber zacht wordt.

Ga er met de mixer door. Vul de brandschone gesteriliseerde potten tot aan de rand, schroef het desksel stevig vast en laat omgekeerd afkoelen.

Confituur maken… zo moeilijk is dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s