Diner bij Sea Grill**

Een prachtige avond in het warme kader van dit Brussels gastronomisch instituut waar de uitzonderlijke chef Yves Mattagne – samen met zijn getalenteerde sous-chef en keukenteam – ons een geweldige culinaire ervaring bezorgde.

Chef Mattagne is niet enkel een meester in het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren maar toonde ook zijn expertise bij de bereiding van de Oryx. De hoofdingrediënten staan zeer centraal en persoonlijk miste ik wat éénheid in sommige borden of snapte ik de toegevoegde waarde van een bepaald ingrediënt niet. Maar dat is persoonlijk. Mattagne is en blijft een gepassioneerde grootmeester.

Het zaalteam onder leiding van Gastheer van het Jaar 2018 Fabrice d’Hulster is galant en bijna perfect tweetalig. Het mag voor mij persoonlijk echter iets losser en minder formeel.

De bijhorende wijnen – en vooral de Syrische – waren niet enkel een ontdekking maar ook een absoluut schot in de roos!

Amuse:

Haddock met algen/appel/citrus/gerookte gel

Amuse:

Calamaris/bloemkool/eendenconsommé

Voorgerecht:

Koninklijke langoustine/ganzenlever van Lafitte

Op steen gebakken/met Auchentoshan geflambeerd/Uda peper

Romige boleten/groene selderij/kastanje/witte truffel

Een subliem gerecht dat vast en zeker nog lang in mijn culinaire geheugen zal blijven zitten!

 

Voorgerecht:

Sint-Jakobsnoot

Kimchi/Doyenné peer/ijzerkruid/sesam/parmezaan

Voorgerecht:

Zeebarbeel

Saffraan/mosselen/octopus/wortel/gefruite look/chorizo

Hoofdgerecht:

Filet van spiesbok (Oryx)

Gyoza van de billetjes/poivrade reglisse/ cassis/noga/sinaasappel uit Bachès/schorseneren

Nagerecht:

Ijs witte chocolade / hibiscus

Nagerecht:

Chiboust Chartreuse Blauwe Bosbes

Crumble van gecarameliseerde witte chocolade

Fantastisch !

En verder heeft verjaren zo zijn voordelen! Ik ben geen zoetebek maar de patisserie was geweldig.

Koffie, thee en zoetigheden:

Feuilleté/aardappel/pistache

Snickers maar dan herzien

Smoutebol/chocolade/ijzerkruid

Canelé/dennenboom aroma

En een bezoek aan de keuken onder leiding van de gepassioneerde chef samen met mijn Coxydien…

Een gedachte over “Diner bij Sea Grill**

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s