Risotto met geroosterde hokkaido pompoen en pancetta/coppa

Dat risotto maken kinderspel is, kon je hier al zien.

Vandaag stond een variant op tafel met geroosterde hokkaidopompoen* uit de moestuin.

Nodig:

400gr risottorijst

200ml droge witte wijn

800ml groentenbouillon

2 uien fijngesnipperd

1 hokkaidopompoen

Olijfolie

Peper en zout van de molen

150gr coppa en pancetta (en/of spek)

100gr parmezaanse kaas geraspt

Zo gemaakt:

Was en snij de pompoen met de schil in blokjes. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster 45 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Hou warm.

Bak de coppa en pancetta in een pan, laat uitlekken en krokant worden op een vel huishoudpapier.

Fruit de gesnipperde ui in een flinke scheut olijfolie, voeg de rijst toe en roer eens goed door. Blus met de witte wijn, laat even inkoken. Voeg in één keer alle bouillon toe en laat – ZONDER roeren en ONDER deksel – 10 minuten koken.

Ga dan verder zonder deksel: voeg de pompoenblokjes toe, de kaas en het spek. Roer en laat nog 3 minuten koken.

Top eten !

* je kan geroosterde pompoen ook perfect invriezen. Roosteren kan ook met grote stukken ui erbij, rozemarijn, tijm… om nadien te verwerken in bv. soep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s