Lunch @ Restaurant Popelier

37322698_10217037692554153_6196958163913146368_nPopelier is een ‘meat&wine’ project van Jos Sluys en sinds maart 2017 wordt deze zaak uitgebaat door Jolien Destrycker en haar schitterend jong en enthousiast team.

37208296_10217037693474176_275737866770841600_n

Het café De Popelier met bijhorende kolenhandel werd gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtige zaak met een fantastisch ruim terras met zicht op de velden en een mooie buitenkeuken.

37330940_10217037693394174_4919703201537589248_n

Het zaalteam is zeer vriendelijk en begeleide ons meteen joviaal naar onze tafel op het terras.

Dochter kreeg een superlekkere alcoholvrije Mojito geserveerd en ik koos de Gin Popelier 2.0.

37272276_10217037692154143_7215115423111446528_n

Amuses

37270850_10217037692314147_3142863316943110144_n

Tapenade van tomaten en secreto ham: zelden zo een lekkere tapenade gegeten!
Kruidige taboulé met lekkere olijfolie met iberico ham (als ik me dat goed herinner) .

Hoofdgerechten

37314592_10217037693034165_6024631221160509440_n
Filet pur Simmenthal met top béarnaise en handgesneden fritjes.
Dochter was zeer enthousiast. Het smakelijke vlees was perfect gekorst, mals en saignant vanbinnen.

37249043_10217037692914162_3019198924884803584_n

Dorade op de grill, papilotte van Provençaalse groenten
Een tweede keuze gezien de kreeft niet voorradig was. De vis was perfect gegaard en heerlijk zout van smaak (voor sommige klanten misschien iets té maar ik vond dat prima). Hierbij kwamen nog fantastische krieltjes in de schil.

De wijn bij het hoofdgerecht was een perfect passende Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc Orpheus & Raven 2016.

In beide gevallen werden de hoofdgerechten voorzien van een rijk boeket verse warme én koude groenten en kruiden uit eigen tuin.

Nagerecht

37231689_10217037692674156_5022491204974018560_n
Chocoladefantasie
Niet zomaar een chocomousse ! Met stukjes gedroogde sinaas, een crumble van chocolade, orangettes,…

Thee en zoetigheden

37247944_10217037693154168_97487880649179136_n

Restaurant Popelier, onmiddellijk 13/20 GM reeds 4 maanden na opening in juli 2016.

37295089_10217037692394149_5441957768598650880_n
Een absolute aanrader: niet enkel voor hun specialiteit – de op de Mibrasa-grillbarbecue bereide stukken gerijpt vlees van verschillende rassen – maar ook voor de gegrilde vis.
De zeer uitgebreide wijnkaart  komt van Yannick Dehandschutter, sommelier van het jaar 2015.  Een iets hogere prijsklasse dan een doorsnee restaurant maar je krijgt hier waar voor je geld. Het is niet verwonderlijk dat de liefhebbers vanuit Brussel tot Leuven op expeditie komen naar deze afgelegen plaats. Deze zaak heeft zeker nog groeimarge. Reserveren is een must. Popelier: tot binnenkort !

2 gedachten over “Lunch @ Restaurant Popelier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s