Diner @ Philippe Meyers*

Gelegen in het centrum van Braine L’Alleud in een piepklein straatje kom je terecht in een gezellige kleine strak ingerichte zaal met een indrukwekkende verzameling Michelin-gidsen die onmiddellijk in het oog springen. Vanuit een venster op ooghoogte kan de chef de zaal in de gaten houden.

37296654_10217037607072016_7588784832063209472_n

Gastvrouw van het Jaar 2017 Valérie Barbanson, de vrouw van de chef, laat je je direct zeer welkom voelen. Haar perfecte tweetaligheid en hartelijkheid doen plezier.

Na brood, boter, olijfolie en water kregen we bij het aperitief onmiddellijk 3 hapjes geserveerd.

Amuses:

37258202_10217037607192019_8768675230890590208_n

Cheviche en brandade van kabeljauw en een crème brûlée met Bleu d’Auvergne. De laatste twee hapjes waren lekkerr. Aan de cheviche zat nog het vel – niet zo handig als hapje – en de tomaten erbij waren vrij flets.

37348118_10217037606992014_3594209185127989248_n

Na de gin tonic Gillemore en glas champagne Cuvée Elégance van Vincent Couche kozen we voor het menu ‘Carte’ (€54) met een ruime keuze.

37264455_10217037607312022_1189219316902395904_n

Voorgerecht:

37312716_10217037607912037_4659403581827317760_n
Oesters van bij Jean-Paul in gaspacho, gerijpt en gerookt Holstein rundsvlees en texturen van komkommer. Een prachtige doordachte presentatie.
Het vlees was perfect maar jammergenoeg heb ik van de oesters niet veel geproefd. De gaspacho had een vrij dikke textuur die me wat deed denken aan de saus die ze bij kopvlees geven. Uitgesproken van smaak maar zonder die van oesters.

Tot het hoofdgerecht waren we niet echt overtuigd… klassieke combinaties maar voor ons persoonlijk veel te braaf. Gelukkig was wat volgde beter in balans.

Als tussengerecht volgde een frisse welcome sorbet van citroen, banaan en basilicum

Hoofdgerechten:

37236261_10217037608112042_7879715063311892480_n
Lomo iberico op lage temperatuur gegaard, poivrade van artisjok à la barigoule, armagnac en stro aardappelen (foto zonder saus). Mijn disgenoot was uiterst tevreden.

37334325_10217037607992039_1340920186022133760_n

Duif, tuinbonen, cajou noten, lenteui en bruine jus (supplement €11,50)
De duif was mooi rosé en combineerde mooie met de bonen en noten. Een mooi klassiek bord.
Bijhorende wijn een Portugese Dão Álvaro Castro Tinto 2015 vond ik persoonlijk nog iets te jong en nog niet stevig genoeg voor bij de duif.

Nagerecht:

37289200_10217037608392049_1094871658642014208_n
L’incontournable dame blanche maison
Een strak dessert à la minute gemaakt maar pure in de plaats van melkchocolade had het perfect gemaakt.

Koffie en zoetigheden:

37321337_10217037608512052_8249994355792674816_n

37221753_10217037608632055_4297404299098456064_nCrème brûlée met citroen en een mousse van appel en calvados

Philippe Meyers*  15,5/20 GM

Een klassiek éénsterrenrestaurant waar je ook voor opleidingen terecht kan, kon ons jamergenoeg persoonlijk niet 100% overtuigen. Of zijn we teveel gewoon?

 

Een gedachte over “Diner @ Philippe Meyers*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s