Cannelés Bordelaises

Als je een leuk recept in je handen krijgt geduwd, kan je niet anders dan de aangepaste bakvormen kopen en aan de slag gaan. Het gebakje heeft een smeuïge binnenkant en een donker gekarameliseerd korstje. Er gaat een nacht over gezien het deeg best 12 uur in de koelkast rust. 

Nodig (ik had hiermee 10 stuks):

500ml melk

50gr boter

1 vanillestok

10cl rhum

200gr suiker (best rietsuiker: ik nam 1/2 gewone 1/2 home made vanillesuiker)

100gr zelfrijzende bloem (gezeefd)

2 hele eieren

2 eidooiers

Boter om de vormen in te vetten of bakspray

 

Zo gemaakt:

Schraap de vanillestok leeg in de melk en breng ze samen met de boter en de vanillestok aan de kook. Eens aan de kook voeg je de rhum toe en laat je afkoelen.

28167185_10215769009237863_6908060643374496598_n.jpg

Meng de suiker met de bloem en de eieren. 

Eens de melk afgekoeld is, voeg je beiden samen. Laat een nacht rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Vet de bakvormen in met boter. Verdeel het deeg en laat 1/2cm ruimte van de rand.

27867401_10215769009117860_7519636443585983031_n.jpg

Zet 12 minuten in de oven op 210 graden en laat dan de temperatuur dalen naar 175 graden om ze nog 45 minuten verder te laten bakken. Haal ze uit de vormen en laat afkoelen op een rooster. 

27972251_10215769009157861_4518423224377454388_n.jpg

Voor een eerste poging niet zo slecht. Rietsuiker was beter geweest voor de kleur.