La Paix* 2018: eerste bezoek

Verlof…

ti.jpg

Om Passion Gastronomie te citeren
‘Je hebt restaurants en je hebt La Paix
Je hebt koks en dan heb je David Martin
Je hebt chichi en je hebt echte sensaties
Je hebt imitators en createurs.
Een maaltijd bij David is altijd synoniem aan een culinaire reis naar vaak onontgonnen gebieden. Hij werkt onafgeleid aan het bereiken van ultieme perfectie voor de tevreden klant door altijd het allerbeste product voorrang te geven in zijn borden.’

menu.jpg

Amuse:
Maquereau / livèche

mac.jpg

Amuse:
Huitre / champignons / crumble pain au levain

oest.jpg

Voorgerecht:
Pastrami de veau de lait de Corrèze / truffes de Vaucluse

corr.jpg

Voorgerecht:
Bar de ligne / truffes de Vaucluse / pied de porc

voorger1.jpg

Voorgerecht:
Homard Breton ‘cuit bleu’ / jus de tête et corail

voorger2 pan.jpg

voorger2.jpg

Hoofdgerecht:
Pintade de Caussade / truffes / salsifis

voor1.jpg

voor2.jpg

Het moest er eens van komen… mijn eerste Duvel bij La Paix* 😉

duvel.jpg

Nagerecht:
1000 pommes / gelée cidre

des1.jpg

Nagerecht:
Milles feuilles / miso / vanille bleue de La Réunion

des 2a.jpg

des2.jpg

Zoetigheden bij koffie en thee

zoet.jpg

We hebben door al de jaren heen al tientallen keren mogen genieten van één van onze favoriete restaurants (voor mij nummer twee na het Hof Van Cleve***) maar deze lunch was een absoluut hoogtepunt. Geen één bord was beter dan een ander: één voor één waren ze subliem. Daarbij een perfecte service aan tafel. Wij komen zeer gauw terug. Enkel dankbaarheid…