Gratin penne / spinazie / chorizo

Een heerlijk hartige ovenschotel, ideaal als je wat volk in huis hebt, want perfect op voorhand klaar te maken.

Nodig voor 4 personen
500 gr penne of andere pasta naar keuze
50 gr boter
50 gr bloem
1/2 liter melk
100 gr geraspte gruyère
panko
100 gr chorizo (ik hou van de licht pikante van Colruyt)
500 gr verse spinazie
1 teen look
peper en zout van de molen
olijfolie

Zo gemaakt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta zoals op de verpakking minus 1 minuut. Giet af en stort in een met olijfolie ingewreven ovenschotel. Meng er de rauwe spinazie en de versnipperde look door. Kruid met peper.
Maak de béchamel: roer de bloem door de gesmolten boter tot ze naar koekjes ruikt, voeg de melk toe, blijf roeren met de garde en laat indikken (duurt best even). Voeg de helft van de kaas toe en ook de in blokjes gesneden chorizo. Kruid bij naar smaak.

pasta, penne, chorizo, bechamel, spinazie

Giet de béchamel over de pasta.
Maak een crumble met de resterende helft van de kaas en de panko.
Zet 30 minuten op 180 graden in de oven en eindig even onder de grill.

pasta, penne, chorizo, bechamel, spinazie