Cloud eggs

Zo plezant ! Cloud eggs zijn luchtig geklopt eiwit dat wordt gebakken in de oven met in het midden een gegaarde eierdooier. Voor een extra smaak kan je stukjes ham, kaas, kruiden… toevoegen.

cloud.jpg

Nodig
1 ei per cloud egg
Peper en zout van de molen
Vetstof: olie of boter

Zo gemaakt
Verwarm de oven voor op 150°C.
Breek de eieren en houd de eierdooiers apart.
Klop het eiwit tot stevig schuim, breng verder op smaak met peper en zout en voeg eventueel andere smaakmakers toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of wrijf in met wat vetstof.
Maak evenveel wolkachtige hoopjes als je eieren had met het eiwit en leg ze verspreid op de plaat.
Maak een kuiltje in het midden met de bolle achterkant van een lepel.
Bak de eiwithoopjes in de voorverwarmde oven gedurende 4 à 5 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en leg een eierdooier in elk kuiltje.
Bak nog zéker 3 minuten verder. En hopla, je cloud eggs zijn klaar!

Ik serveerde ze als brunch met knolselderpuree en gerookte zalm.

cloud1.jpg

 

Een gedachte over “Cloud eggs

Reacties zijn gesloten.