Tarte tatin met zwarte pens

Wat doe je met bloedworsten of zwarte pensen? Lekker met een stoemp of… met appelmoes. Appels, tarte tatin en wat inspiratie. Duidelijk de appels niet lang genoeg laten karameliseren…

 

Nodig

4 zwarte pensen, vel eraf in stukjes

4 grote jonagolds in partjes

150 gr suiker

100 gr boter

1 vel bladerdeeg

 

Zo gemaakt

Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een pan met zware bodem, doe de suiker erbij en draai met de pan zodat de suiker zich mooi rondom verdeelt.  Leg de appelpartjes naast mekaar op de bodem en druk goed aan. Zet op een laag vuur en karameliseer de suiker enkele minuten. Leg de stukjes zwarte pens op de appels.

Gebruik het deksel van de pan om een ronde uit het bladerdeeg te snijden of plooi het zoals ik gewoon ‘artisanaal’ om’. Prik gaatjes in het deeg, dek de pan af met het deeg en druk zacht aan.

Draai de oven lager tot 175°C en bak de tarte tatin 25 minuten. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat daarna nog 12 uur afkoelen in de koelkast.

Warm de pan op een zacht vuur zodat de taart los komt, zet het deksel op de pan en draai om. Leg de tarte tatin voorzichtig op een bord, snijd in partjes en verdeel.

IMG_9687.JPG

Zin in een andere tarte tatin? Probeer zeker deze met witlof, ham en kaas. 

 

Advertenties