Havermoutkoekjes

Een beetje van dezelfde ‘slag’ als deze koekjes maar dit recept is nog simpeler: geen uitsteken meer aan. Thanks Cuberdon & Macaron voor de tip. 

 

Nodig voor 2 ovenplaten vol koekjes:

200 gr havermout (ik gebruik de Bio Time vlokken van Colruyt)

100 gr gezeefde zelfrijzende bloem

150 gr zachte boter

75 gr agavesiroop (kan je ook vervangen door honing)

2 EL sojamelk

1 KL kaneel

 

Zo gemaakt:

Meng alle ingrediënten, schep op huishoudfolie en draai er een rolletje van. Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden.  Leg siliconen matjes of bakpapier op de ovenplaten. Snij de rol in plakjes en verdeel over de bakplaten. Laat 20 minuten bruin bakken in de oven. 

Laat afkoelen op een rooster. 


Maak je snel een koffie mét een koekje of drie voor de kinderen ermee weg zijn! IMG_7581.JPG

 

Tip: misschien niet mijn huismerk havermout maar wél leuke recepten hier.  

Advertenties

2 gedachten over “Havermoutkoekjes

  1. Ziet er heerlijk uit ,momenteel ben ik helemaal in voor havermout dus dit word woensdag getest ,dank voor het recept !!

    Like

Reacties zijn gesloten.