Limoncello

Zeer makkelijk zélf te maken. Ik deed de test met 1/4 van de ingrediënten van dit recept omdat ik – net voor ons verlof – dringend van een paar citroenen af moest. Het vergt wat tijd, maar dan heb ik het over ‘wachttijd’ vooraleer je kan proeven.

 

Nodig:

10 à 12 bio (!!!) citroenen

750 ml wodka

400 gr witte suiker

400 ml water

 

Zo gemaakt:

Was de citroenen grondig, ook als ze bio zijn. Giet er nét geen kokend water over en schrob ze schoon met een borstel. Laat ze even afkoelen in koud water en droog ze af.

Schil ze met en dunschiller. Verwijder zoveel mogelijk van de witte laag van de schil anders gaat je limoncello bitter smaken.

Doe de schillen in een luchtdichte bokaal of fles en giet er de wodka over.

969269_10201667283143524_1824317796_n.jpg

Zet ze één maand weg op een koele, donkere plek en schud de fles telkens je ze ziet. Zet ze in de barkast bijvoorbeeld. Daar kom ik wel vaker. Kom jij eerder in de snoepkast, zet ze dan daar 😉 

Na een maand ziet het er zo uit

 

IMG_7280.jpg

en dan wordt het tijd om de suikersiroop te maken.

Breng de suiker en het water aan de kook tot de suiker volledig opgelost is. Laat dit afkoelen en giet het bij de wodka en schillen. 

IMG_7283.jpg


Ik zette de fles vandaag opnieuw weg in de barkast, jawel voor één maand.

Eind deze maand (zie blogpost) rest me enkel nog de limoncello door een zeef te gieten zodat de schillen eruit zijn, hem te verdelen over flessen en de diepvriezer in te zetten.

En dan opnieuw de barkast in duiken: achter van die kleine glaasjes…En die zet je dan voor het serveren van de limoncello ook even in de vriezer. 

Advertenties