Courgettetaart met geitenkaas

Loop door de moestuin en oogst een courgette de Nice. 

Kijk in de koelkast en vind wat geitenkaas en een rol bladerdeeg.

Google courgette, geitenkaas en bladerdeeg en vind hier inspiratie.

IMG_5118.JPG

 

Nodig voor 4 personen:

1 vel bladerdeeg

3 eieren

100ml room

100ml melk

1 EL graanmosterd van Tierenteyn

1 courgette de Nice of een gewone natuurlijk

2 geitenkaasjes (type rondin de chèvre)

2 rode uien

1 teentje look

een paar takken oregano (iets minder mag ook maar de dochter had wat ‘gesnoeid’ in de kruidentuin)

peper en zout van de molen

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Snij de courgettes in blokjes en stoof in wat olijfolie. Laat afkoelen. 

Leg het bladerdeeg mét bakpapier in een bakvorm, leg er een bakpapier bovenop en doe er droge bonen/linzen/bakparels op (tip: zet zolang je oven niet warm is opnieuw in de koelkast) en bak 20 minuten ‘blind’ op 180 graden.

Meng de eieren met de room en de melk, voeg de mosterd toe en kruid. 

Snij de uien fijn en hak de oregano. 

Verwijder de bakparels en het bakpapier dat op het deeg ligt. Beleg de taart met de courgettes, de rauwe uien en de oregano, leg er plakjes geitenkaas op en overgiet met het ei/room/melk mengsel.

Zet 25 à 30 graden in een oven op 180 graden. 

Lekker warm, lauw en koud. 

Advertenties