Bistro Oud Dorp

oud dorp_resize.jpg

Aan het fornuis van deze vrij jonge bistro staat Jelle Temmerman. De eerste winnaar van het VTM-programma Mijn Restaurant keert zo terug naar zijn oude werkgever. Vier jaar geleden waren Jelle Temmerman en zijn moeder Micheline bekende Vlamingen door hun deelname aan het VTM-programma Mijn Restaurant.  Met hun restaurant d’Hoogeschool in Leuven sleepten ze tijdens de eerste editie van het programma zelfs de eindzege in de wacht.  Vorig jaar moest Jelle het restaurant echter sluiten na een faillissement en hij belandde in brasserie De Zwarte Fles in Gent.  Dat hij nu werkt in de nieuwe brasserie Oud Dorp, een project van de chef Lesley De Vlieger en zijn vrouw Marijke De Ron van de naastgelegen éénsterrenzaak Terborght, hoeft niet verbazen. Voor zijn deelname aan het televisieprogramma, had Jelle drie à vier jaar bij Terborght gewerkt als sous-chef.

Een mooi sober interieur met een aantal frisse oranje accenten.

od interieur_resize.jpg

od kaart_resize.jpg

Bij een lekkere huischampagne als aperitief (€8,5) kwam een hapje – toast met groenten – en twee soorten heerlijk huisgemaakt brood en boter.

od hapje_resize.jpg

St Jacobsvruchten uit Dieppe (€24) in carpaccio & gebakken – zwarte pens – romanesco

od coquilles_resize.jpg

Oesters (€18)  6 platte Zeeuwse oesters oooo op ijs

od oestersss_resize.jpg

od oesters_resize.jpg

Rundsbavette met geconfijte sjalot (€19) Simmenthal geparfumeerd op de BBQ Green Egg met hout Jack Daniels geserveerd met verse frietjes.

od vlees_resize.jpg

Een andere hype van Jelle’s Mijn Restaurant avontuur – de paling in ’t groen – staat ook op het menu in Oud Dorp. De fameuze paling in ’t groen komt eigenlijk uit de keuken van Terborght. Een gerecht dat Lesley heeft meegenomen uit ’t Laurierblad van Guy Van Cauteren en nadien heeft aangepast.

Paling in het groen, gefileerd (€22) Wilde paling gegaard in Geuze – groene kruiden

od paling_resize.jpg

Een absolute voltreffer. Alleen al daarvoor kom ik terug naar Oud Dorp. Uit de mooie bierkaart een Oude Geuze 3 Fonteinen.

Tiramisu granité en schuim van koffie – boudoir – ijs mascarprone (€8) waar wij een meneer Konijn Tiramisu van maakten.

od konijn_resize.jpg

Huisgemaakte versnaperingen bij de koffie

od koffie_resize.jpg

De keuze om met een tweede zaak beginnen, heeft Lesley De Vlieger zich zeker nog niet beklaagd. Er was vraag naar een bistro, maar hij wist niet dat het zou zo aanslaan. Veel klanten van Terborght vinden zeer gemakkelijk de weg naar de nieuwe zaak. Ze komen dan naar Oud Dorp om met de kinderen iets te eten, of om ’s avonds of ’s middags snel iets te eten. De twee restaurants vullen elkaar aan. Er komen zeker niet minder klanten naar Terborght. De zaak zat die avond dan ook goed vol.
Na een wat teleurstellend bezoek aan Terborght een aantal jaar geleden, scherpt dit bezoek aan Oud Dorp – samen met een aantal erg goede ervaringen van kennissen – onze zin aan om dit restaurant opnieuw te gaan bezoeken.

Naar deze hedendaagse brasserie met traditionele gerechten waar het product primeert aan democratische prijzen gaan we zeker nog terug. Alles huisbereid, mogelijkheid om halve porties (aan halve prijs) te vragen voor de kinderen, lekker eten en prijs/kwaliteit top.

Bistro Oud Dorp
Oud dorp 12
1654 Huizingen
Tel.: 02/356 55 52

Advertenties