Lammekeshoeve

In deze oude hoeve met mooie veranda en leuke tuin worden gasten reeds 15 jaar hartelijk ontvangen.

foto128286_std_resize.jpg

Een authentieke brasserie die versheid als een van de belangrijkste elementen van koken beschouwt. Zo komen er al enorm veel producten vanuit de vroegmarkt in Rungis. Sinds kort hebben de broers Ken en Kevin Vleminckx – naar analogie van oa Hertog Jan – zelfs een kruidentuin laten aanleggen.

foto228287_std_resize.jpg

Voor de kleinsten is er een afgesloten speeltuin en enkele lekkere kindergerechten. Een prima adresje voor de hele familie!
Reserven is noodzakelijk, ook op een zondagmiddag nabij de feestdagen zat de zaak vol en het personeel, super vriendelijk en heel gastvrij, was duidelijk met onvoldoende mankracht. Ik herkende er onder andere een gastheer van Mijn Restaurant.

Het eten dan… De kaart is gevarieerd, mooie strakke keuze voor niét al teveel bereiding en de nadruk op vers. Typerend een Franse keuken maar ook diverse snacks, salades en pasta’s. En met een – door zoon gespotte – Hendrick’s Gin op de apertiefkaart kon het niet beter beginnen.

Amuse bij het aperitief: perskop bij bijhorende saus.

lam1_resize.jpg

Garnaalkroketten (één stuk voor de kinderen) klassieke Oostendse garnaalkroketten geserveerd met citroen (‘een stoeltje!’ zoals zoon opmerkte) en gefrituurde peterselie.

lam2_resize.jpg

Holstein eigenhandig gerookt en gemarineerd in kruiden. Boterzacht, geservereerd met heerlijke toast en tapenade.

lam3_resize.jpg

Wagyu (Australië). Steak kobe n° 7-9. Uniek smaakvolle smaak. Het rijk gemarmerde vlees smelt in de mond en verrast de smaakpapillen met een ongekende sappigheid.

lam4_resize.jpg

Op de foto een halve portie voor de kinderen gezien die in kindermenu al lang niet meer hun gading vinden. Geserveerd met verse frietjes maar hun bearnaise stelde wat teleur, ‘te flauw’ dixit zoon. De ‘volwassen’ versie kreeg er nog een mergpijp bij.

Hazerug met twee pepersauzen

lam6_resize.jpg

Anjou duifje op lage temperatuur gegaard. Met spruitjes, grondwitlof, boschampignons en jus van rode Port. Duif van uitstekende kwaliteit.

lam5_resize.jpg

Grietbot op Normandische wijze

lam7_resize.jpg

Selectie van geaffineerde kazen “Michel Van Tricht en zoon”. Uiteraard de keuze van de dochter. Alleen de veel te pikant gemarineerde olijven erbij waren geen schitterende match.

lam8_resize.jpg

Jammer dat de zaal niet kon volgen. Lang wachten op eten vind ik niét erg: zeker niet als je met een groot gezelschap bent waar iedereen iets anders neemt én de zaak vol zit én het lekker is. Maar wachten en moeten stoelschuifelen om drank te mogen bestellen als je eten er al is: dat vind ik ergerlijk jammer. Om te besluiten en het gaat ten slotte vooral om het lekkere eten: een voldoende mooie keuze gezien alles vers is, correct klaargemaakt en prijs/kwaliteit uitstekend.

Lammekeshoeve
Veldkantstraat 100
1850 Grimbergen
02 270 92 76

Advertenties