Een cachot met cachet: een plek om je te laten opsluiten

In een rustige straat in het historische centrum van Roermond staat Het Arresthuis, een viersterrenhotel in een magnifiek gerenoveerde pand uit 1863 dat vroeger dienst deed als gevangenis.

arrest 2_resize.jpg

arrest 1_resize.jpg

arrest_resize.jpg

Via twee glazen schuifdeuren met links de open keuken

keuken_resize.jpg

en rechts restaurant Damianz

resto_resize.jpg

loopt je via de stijlvolle receptie het cellenblok binnen waar de kamers en suites gelegen zijn.

blok 1_resize.jpg

Indrukwekkend

blok 5_resize.jpg

blok 4_resize.jpg

Alles is heel trendy, modern en stijlvol maar wijkt niet af van het basisthema ‘de gevangenis’. Elke kamer bestaat uit minstens 3 cellen: badkamer, zit- en slaapgedeelte.

blok 6_resize.jpg

Je kan kiezen tussen één van de 43 kamers van comfort tot de luxe cachotten of één van de vier suites: De Directeur, De Cipier, De Advocaat en De Rechter. Gaande van €144,50 tot €224,50 per kamer per nacht met ontbijt.

kamer beeld_resize.jpg

kamer pan1_resize.jpg

kamer pan_resize.jpg

Het interieur is strak, sober, stijlvol maar luxueus met grijs als hoofdkleur. Sober zijn de kamers echter geheel niet, want ze zijn voorzien van het nieuwste design en de meest luxe snufjes, zoals een iPod dockingstation, airco, gratis WiFi, flatscreentelevisie en automatische verduistering. Ook hebben alle kamers een heerlijk comfortabel boxspring tweepersoonsbed, vloerverwarming, rainshower,

kamer badk2_resize.jpg

zithoek, minibar en koffie- en theezetfaciliteiten.

kamer tassen_resize.jpg

Naar wens kan je tegen een kleine vergoeding een iPad in bruikleen krijgen. Alles is er superproper.
Het gevangeniskarakter blijft behouden door het gebruik van veel roestvrij staal. Vaak is er vooral een knipoog naar het verleden, zoals bij de talrijke gadgets die in elke kamer terug zijn te vinden. Zo zijn de koffie- en theekopjes bedrukt met teksten die op de muren van de cellen waren geschreven door de bewoners. Voor de sloop heeft het Van der Valk-team deze laten fotograferen en onder meer op het serviesgoed en zeepdoosjes verwerkt.

kamer badk1_resize.jpg

kamer zeep_resize.jpg

kamer badk_resize.jpg

blok handboeien_resize.jpg

Het kleine aantal kamers zorgt er ook voor dat je een zeer persoonlijke en supervriendelijke service krijgt. Ze hebben elke avond een turndown service, waarbij de kamer helemaal klaar wordt gemaakt voor de nacht met ‘legal drugs’ (drop),

kamer drugs_resize.jpg

, weather forecast krijgt voor de volgende dagen

kamer turn down_resize.jpg

en ze zorgen ervoor dat bij het ontbijt de favoriete kranten van de gasten klaarliggen.
Wie wil ontspannen of sportief inspannen kan terecht in de sauna of fitness, die zijn gevestigd in de ruimte waar ooit de gymzaal voor de gevangenen was.

blok 2_resize.jpg

 ’s Zomers kan je bovendien terecht op het binnenterras, dat te vinden is op de vroegere binnenplaats, waar de gevangenen op verplichte tijden mochten luchten. De afgesloten parking is ruim én handig in het stadscentrum.

 
De stap richting een hoger culinair niveau, die de Van der Valk hotelketen enkele jaren geleden inzette, kon je al terugvinden bij restaurant Upstairs in Voorschoten en Kasteel Terworm in Heerlen. Sinds 2011 kunnen we designer hotel Het Arresthuis aan dat rijtje toevoegen. Chef-kok Pepijn de Wit zorgt ervoor dat je in Het Arresthuis kan genieten op hoog niveau. Door de open keuken zie je hem en zijn team bovendien live in actie.
Een genot voor het oog, want werkelijk alle – vaak streek – producten worden vers bereid. De Wit werkte voorheen in gerenommeerde restaurants zoals ’t Nonnetje in Harderwijk, De Swaen in Oisterwijk en Bretelli in Weert. Bij al dat heerlijke eten drink je natuurlijk een goede wijn en daarbij kan Maître Sjuul Klinkert uitstekend van dienst zijn: de kaart bevat zo puur mogelijke wijnen, ongeveer negentig stuks voor elke smaak. Van heel betaalbaar (€ 19,50) tot meer aan de prijs (€ 127). De zaal is opgetrokken in crème- en grijstinten, de grote ramen en glasplaten die de diverse vertrekken scheiden dragen zorg voor een ruimtelijk geheel.

Je hebt de keuze uit vijf voorgerechten, drie tussengerechten, zes hoofdgerechten en vijf nagerechten. De 4- tot 6-gangen menu’s gaan van €47,50 tot €64,50 met bijhorende wijnarrangementen van €27,50 tot €37,50.

dam view_resize.jpgdam boter_resize.jpg

Hapjes bij het welkomstdrankje (prosecco)

dam hapjes_resize.jpg

Amuse Gaspacho met komkommer en schuim van paling

dam gasp_resize.jpg

Tonijn / mais / zeekraal / komkommer (€19,50)

dam tuna_resize.jpg

Pata Negra ham: regular, gepekeld en in crunch / La Ratte aardappel / peterselie (€17,50)

dam pata_resize.jpg

Kabeljauw / vongole / roseval / ratatouille (€28)

dam kabelj_resize.jpg

Kalfshaas / bospeen / doperwten / tuinbonen (€29,50)

dam kalf_resize.jpg

Kokosijs en schuim van mojito op een crunch van kokos

dam pre des_resize.jpg

Rabarber / crème fraîche / witte chocolade / sorbet rabarber / bittere chocolade (€10,50)

dam dess_resize.jpg

Granny smith / lavendel / yoghurt / appelrasp / yopol (€10)

dam dess1_resize.jpg

Koffie

dam koffie_resize.jpg

 
De bordjes die we voor ons kregen waren op z’n zachtst gezegd meer dan verdienstelijk. Strak gedresseerd, prijs/kwaliteit uitstekend en met veel gevoel en respect voor de kraakverse producten. De nagerechten waren het minst. Ze ontbraken niet aan creativiteit maar waren iets te zoet en hierdoor niet in balans.
Zowiezo mag GaultMillau hier langskomen. Ze zullen verre van teleurgesteld zijn !

Het ontbijt in het Arresthuis wordt geserveerd in restaurant Damianz. Het was heerlijk én super uitgebreid, met een goede prosecco erbij, eitjes naar keuze, vers geperst fruitsap, kraakvers brood en ontbijtkoeken,….

ontbijt1_resize.jpg

ontbijt2_resize.jpg

ontbijt3_resize.jpg

ontbijt4_resize.jpg

ontbijt_resize.jpg

ontbijt7_resize.jpg

ontbijt5_resize.jpg

Het Arresthuis is dé ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Floriade, op wandelafstand van de vele winkels, … met talrijke interessante wellness- en culinaire arrangementen.

Het Arresthuis / restaurant Damianz
Pollartstraat 7
6041 GC Roermond
http://www.hetarresthuis.nl/

 

Advertenties