Auberginekaviaar met côte à l’os en raketsla

Man is een meatlover dus af en toe een lekker stuk vlees: moet kunnen. Maar dan wel één van topkwaliteit. Vandaag een côte à l’os van Iers rund. Ik keek eerder uit naar de auberginekaviaar. Een eenvoudig zondags gerecht.

cote a l'os, aubergine, raketsla, rucola

Nodig voor 4 personen:
3 grote aubergines
olijfolie
peper van de molen en fleur de sel
2 fijngehakte knoflooktenen
boter
1 côte à l’os
raketsla

Zo gemaakt
Snij de aubergines overlangs middendoor. Strijk ze rijkelijk in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet gedurende 25 min. onder de grill en nadien 15 min. in een hete oven van 220°C.
Het oppervlakte zal donkerbruin gebakken zijn, en de binnenkant zal smeuïg en zacht zijn. Lepel het vruchtvlees uit de schillen en doe in een pan. Snij fijn met mes en vork. Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat verder stoven tot de aubergine helemaal gaar is.
Verlaag de oven tot 175°C. 
Kruid het vlees met peper en bak de côte à l’os 5 minuten aan elke kant in boter en olie. Zet voor saignant nog 3 minuten in de oven op 175°C. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snij het in repen, kruid met fleur de sel en serveer met de auberginekaviaar. Werk af met raketsla. Geef er eventueel gebakken krielaardappelen bij.

Een gedachte over “Auberginekaviaar met côte à l’os en raketsla

Reacties zijn gesloten.