Sergio stopt

sergio42_resize.jpg

sergio46_resize.jpg

sergio47_resize.jpg

Sergio Herman wil stoppen met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. In een interview met De Tijd zegt de Zeeuwse chef dat hij een datum in zijn hoofd heeft waarop hij de periode van Oud Sluis als toprestaurant wil afsluiten.
Herman heeft al vaker gezegd dat hij de werkdruk in zijn restaurant nooit tot zijn vijftigste zou volhouden. ‘Het is verdomd zwaar. 23 jaar heb ik me in dat hok opgesloten. Dat hou je niet vol.’ De chef is nu 42.
Hij is volop bezig met zijn toekomst na Oud Sluis. Hij heeft een luxebrasserie in Cadzand en opent eind 2013 een restaurant in Antwerpen. Daar wil hij nog een restaurant in het buitenland aan toevoegen. (Ik gok op Ibiza)
‘Ik voel er echt niks voor om tot het einde van mijn dagen de oesterschotel te serveren waarmee ik bekend ben geworden.’
Het idee om te stoppen speelt al langer in zijn hoofd. De precieze datum wil Herman nog niet kwijt. Het einde van Oud Sluis, met 18 koks in de keuken en tien medewerkers in de zaal, is nog niet voor morgen. Het restaurant is, op een paar data na, al volgeboekt tot de kerstvakantie. En na de zomer zal het reservatieboek voor 2013 snel vollopen.

Bron: De Tijd Foto’s: Jimmy Kets

Eigenlijk wel mooi, stoppen als het hoogtepunt bereikt is, de chefs die er werk(t)en houden er een super-referentie op na & mensen die er aten een sublieme culinaire herinnering. Trouwens: zo een maniakaliteit kan je geen 30 jaar volhouden of toch niet door aanwezigheid. Een afscheid zoals vele topsporters het bereikt hebben… op een mooi moment, hoedje af zou ik zeggen. Het nalatenschap ter ‘commercializing’ ligt in de rekken en mijn smaak is er enkel beter op geworden.
Gezien Drama Queen na deze lunch in plaats van haar communie te doen liever naar Oud Sluis wou, zullen we dat gezien de nakende sluiting maar vervroegen naar een datum nabij haar verjaardag. Succes Sergio! En wij komen in september nog eens langs in Oud Sluis mét de kinderen.

Advertenties