Hendrick’s Gin & Tonic

Over deze Gin kan ik écht lyrisch worden. Ontdekt in Pure C, meegebracht van Londen.
IMG_9290_resize.JPG

Komkommer in het glas ontbrak, sorry… we zullen dit dus nog eens moeten overdoen. Oh ja die bolletjes zijn korianderzaadjes.
Hendriks Gin wordt in zeer kleine oplages gemaakt door de firma Grant (Glenfiddich). Voor wie eens iets anders wil en mijn favoriet én geweldig voor Gin Tonic. Onder de 11 ingrediënten uit het botanische boeket die gebruikt worden bij het distilleren van Hend…rick’s zitten aromatische koriander zaadjes uit Oost-Europa en Marokko welke smaken van gember, citroen en salie oproepen. Uit Nederland komt karwijzaad, wat een licht zoet, kruidig karakter afgeeft. De citroenen uit India geven een intens bittere smaak af en jeneverbessen uit Italië geven een exotisch, kruidig, bitterzoete smaak.
Het gehele botanische boeket vindt zijn weg gedurende de distillatie van het product. De laatste twee vreemde maar briljante ingrediënten worden zeer nauwkeurig toegevoegd aan de drank. Het eerste is een liefdevolle hint van Bulgaarse Rozen, van waaruit voorzichtig de oliën uit de bladeren worden geperst. De genadeslag voor dit geheel zijn Nederlandse komkommers, althans de essences daaruit, welke verkregen worden door het verse fruit te walsen en de pulp daarna te mixen met water.

Advertenties