Hendrick’s Gin

gin_resize.jpg

Eens op en af naar Londen tijdens de kerstdagen. Leuk shoppen in Regent Street, Hamley’s,… maar dit vind ik wel het allerlekkerste dat ik meebracht. Twee flessen Hendrick’s gin gedistilleerd in Schotland. Ik leerde deze kennen in  Pure C en sinds mijn Namibiëreis ben ik een absolute gin & tonic fan.
Deze gin hecht veel waarde aan de sublieme en uitzonderijke kwaliteit van ingrediënten. Ze gebruiken hiervoor een verrukkelijk en bijzonder palet van 11 planten, afkomstig uit de vier hoeken van de aarde.  Aromatische koriander zaadjes uit Oost-Europa en Marokko welke smaken van gember, citroen en salie oproepen. Uit Nederland komt karwijzaad, wat een licht zoet, kruidig karakter afgeeft. De citroenen uit India geven een intens bittere smaak af en jeneverbessen uit Italië geven een exotisch, kruidig, bitterzoete smaak.

Het gehele botanische boeket vindt zijn weg gedurende de distillatie van het product. Met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden van 450 liter per keer. De laatste twee vreemde maar briljante ingrediënten worden zeer nauwkeurig toegevoegd aan de drank. Het eerste is een liefdevolle hint van Bulgaarse Rozen, van waaruit voorzichtig de oliën uit de bladeren worden geperst. Dit zorgt voor een wonderbaarlijk verfrissende gin met een verrukkelijk bloemig aroma. De genadeslag voor dit geheel zijn komkommers, althans de essences daaruit, welke verkregen worden door het verse fruit te walsen en de pulp daarna te mixen met water. Dit zorgt voor een wonderbaarlijk verfrissende gin met een verrukkelijk bloemig aroma.
Voor de eigenzinnige Hendrick’s gin & tonic giet je 50ml Hendrick’s gin in een glas dat voor tweederde gevuld is met ijs. Neem 2 komkommerschijfjes, wrijf deze over de rand van het glas en leg deze daarna op het ijs. Tot slot aanvullen met tonic.

 

Advertenties