De Zilveren Lepel voor Kinderen

IMG_9215_resize.JPG

Stoere Vent, nog altijd van plan om naar ‘Ter Duinen op internaat’ te gaan, was superblij met dit boek onder de kerstboom. Ik heb ook al de kleine en de grote broer.
De recepten zijn weliswaar gebaseerd op recepten uit de originele De Zilveren Lepel, maar ze werden herwerkt door de Britse kookboekenauteur Amanda Grant. Haar stap-voor-stap recepturen worden ondersteund door de illustraties van Harriet Russell. Vooraleer de vier hoofdstukken Lunch & Snacks, Pasta & Pizza, Hoofdgerechten en Toetjes & baksels aan te vatten, krijg je enkele do’s & don’ts met betrekking tot veilig koken en ook een overzicht van de meest courante keukenbenodigdheden en technieken.
De Zilveren Lepel voor Kinderen past 41 recepten uit De Zilveren Lepel aan naar het niveau van kinderen die vanaf zes jaar samen met de ouders Italiaans willen koken. De keuze van de gerechten is eenvoudig bij de voorgerechten, uitdagend bij de hoofdgerechten en ontgoochelend bij de desserts. Niet hét ultieme kinderkookboek, maar best wel een aardige aanwinst voor op de kinderkookboekenplank.
Misschien zou de redactie van “Ons Kookboek” een volwaardige tegenhanger kunnen bedenken om de papa’s, mama’s en kindjes samen in onze Belgische keuken te krijgen ?