The Chocolate Line

The Chocolate Line werd door Fabienne De Staerke en Dominique Persoone opgericht in 1992. Van opleiding is hij kok. Hij omschrijft zichzelf liever als ‘shock-o-latier’ en weet iedereen te verbazen met zijn creaties waarbij de grenzen tussen de smaken zoet, zuur, bitter en zout vervangen. Hij heeft niet voor niets een vermelding in de Michelin gids.
We mochten zijn chocoladepralines en -bars al proeven bij onze bezoeken aan Hof Van Cleve en Oud Sluis  en ook in de Mnu:box. Hij levert trouwens ook aan Pure C, Hertog Jan en De Jonkman maar tot in één van zijn winkels (Brugge & Antwerpen) waren we nog niet geraakt. Een bezoek aan Brugge voor het bestellen van onze nieuwe tafel (voor hier waarover later meer) was een goed excuus om eens binnen te springen.

choc1_resize.jpg

De vitrine was geweldig.

IMG_0962_resize.jpg

IMG_0964_resize.jpg

De winkel binnenstappen: een geursensatie van chocolade die je een beetje high maakt. Een mooie houten toog waar je je terug als een kind waant. Leuk binnenkijken in het atelier waar we één van de finalisten van dit programma aan de slag zagen.

choco4_resize.jpg

Naast een geweldig assortiment heel originele pralines, kan je er ook de Chocolade Shooter (naar aanleiding van het verjaardagsfeestje van de Rolling Stones), chocolate lipstick, chocolade verf, blokken chocolade van verschillende origine,… vinden.

choc5_resize.jpg

choc6_resize.jpg

We namen een bescheiden doosje van 500gr (€28) mee naar huis. Fantastische smaken.

IMG_0980_resize.jpg

Onder:
Atlanta: bittere ganache, amandelpraliné, cola en knetters.
Espelette: bittere ganache, marsepein van licht gerookte “Espelette” chilipeper
Bangkok: melkchocoladeganache geparfumeerd met vers citroengras en kokosmelk
IMG_0986_resize.jpg

Onder: Havana: bittere ganache, distillaat van havanabladeren

IMG_0985_resize.jpg

Onder Italiaanse javanais: witte chocoladeganache met verse basilicum, zongedroogde tomaat, zwarte olijven met marsepein.

IMG_0984_resize.jpg

Foto’s buitenkant en binnen: The Chocolate Line

Alle info op The Chocolate Line

 

Advertenties

3 gedachten over “The Chocolate Line

  1. Hoe de moeite is die winkel wel niet? En de ‘verplaatsen in groep, heeft zo zijn voordelen’ vitrine is inderdaad super. Mag ik je zeker de winkel in Antwerpen nog aanraden? Al was het maar om het pand!

    Like

  2. Als ik eens in Antwerpen ben ga ik zeker kijken. Niet enkel de winkel is de moeite maar vooral de inhoud :-)))

    Like

  3. hmmm ziet er overheerlijk uit! Ik ben zo verslaafd aan chocola, vooral praliné smaak. Ziet er een leuke winkel uit, ik woon niet zo ver af dus zal er zeker eens binnen springen x

    Like

Reacties zijn gesloten.