Dé zeeklassen the end

De week was sneller om dan gedacht. Reikhalzend anderhalf uur wachten op de bus, daar word je dorstig van!

zeeklassen, school, stoere vent

Eindelijk!

zeeklassen, school, stoere vent

zeeklassen, school, stoere vent

Het was fantastisch en ‘wist je mama dat er kindjes van mijn klas en de andere (2de leerjaar dus) die zichzelf niet kunnen wassen ?’ Hij was duidelijk in shock.

Liefde is loslaten… Het deed me denken aan de parabel van de hand met zand

‘Er was eens een jonge vrouw. Op de vooravond van haar huwelijk stond ze bij haar moeder en keken samen naar de zon die over het strand onderging in zee.
Toen vroeg ze: ‘mijn vader houdt van je, dat moet ik doen opdat mijn man steeds meer van me zal houden?’
De moeder zweeg, bukte zich en vulde elke hand met zand.
Ze knelde de vingers van één hand sterkter om het zand. Het zand glipte tussen haar vingers weg. Hoe krampachtiger ze haar hand balde, hoe sneller het zand eruit gleed. Toen ze haar hand opende kleefden er nog slechts enkele vochtige korrels aan haar handpalm.
Haar andere hand had ze open gehouden als een kleine schaal. Daar bleven de zandkorrels liggen en schitterden in het licht van de avondzon.
De moeder zei: ‘het grote geheim van de liefde aan de ander ligt in het open geven van jezelf aan de ander, niet het willen hebben van de ander. Want alles wat wij in vrijheid met open handen tegenmoet treden, zal met ons zijn… de kunst van het vrijlatend geven is de kracht die de ander ons doet liefhebben…’

Advertenties