La Paix* 2011

Ons vorige bezoek was exact een jaar geleden. Té lang geleden. We kregen een hartelijke ontvangst door een perfect team: de chef en zijn sympathieke vrouw. Chef David wist ons te vertellen dat iedereen die de Livre D’Or tekende vroeg wie die ‘special mystery guest’ was die zo mooi kon tekenen.

restaurant,man,stoere vent,drama queen,la paix,david martin

Amuse: een koud soepje van krab met een mousse van koffie. Een blijver.

IMAG0075_resize.jpg

Nadien gingen we met ons vieren voor het assortiment voorgerechten: een perfect zicht op de oude en nieuwe kaart (€40 pp)

Eerste voorgerecht
Burrata met groene asperges, geconfijte aubergines uit Sicilië en gemarineerde Chinese kool: het zachte smeuïge van de kaas met al dente asperges in combinatie met de zoet zure toetsen van de groenten. Een voltreffer.

IMAG0076_resize.jpg

Tweede voorgerecht
Vitello ‘Anguillo’: kalfsvlees uit de Corrèze, avocado, crème van gerookte paling en inktvis. Een combinatie zachte zilte palingcrème met rolletjes mals en sappig kalfsvlees

190725_10150105899686149_544961148_6598705_6446732_n_resize.jpg

foto van Piet De Kersgieter… wegens te laat voor een foto want na vijf minuten onder de neus van Drama Queen zag het er zo uit…

IMAG0080_resize.jpg

Derde voorgerecht
Bretoense kreeft met een zwarte crème van het vel van de aubergine uit de houtskooloven, een groene crème van erwt, boterbonen, chorizo en geconfijte huisgemaakte zwarte mosterd. Geweldig zachte kreeft in perfecte combinatie met de bonen en chorizo.

IMAG0085_resize.jpg

Bordjes uitwrijven

IMAG0091_resize.jpg

IMAG0093_resize.jpg

Vierde voorgerecht
Sandwich hesp en kaas: kaascrème en mousse van patta negra 36 maanden réserve basquez en gelei van consommé.

IMAG0095_resize.jpg

IMAG0097_resize.jpg

Als wijn kwam een uitstekende Portugese Pato Rebel van 2009 (€38).

IMAG0099_resize.jpg

Luis Pato is één der icoon-wijnmakers uit Portugal, een wijnland dat een echte boom doormaakt. De hele reeks wijnen van Luis Pato combineert hedendaagse wijnmaaktechnieken met de rijke traditie der Portugese wijncultuur, waarin uiteraard enkel de lokale druivenrassen aan bod komen. De guitige kwajongen in Luis Pato komt weer boven met deze nieuwe cuvée, het excentrieke label herbergt een diepfruitige lekkere drinkwijn van de doorgaans stugge druif Baga, de Portugese Morgon.

De hoofdgerechten
Uit de Josper oven met Argentijnse steenkool en hout van de wijngaard kwamen de entrecôte van Simmental Bavière (€26 pp) voor de kindjes

IMAG0106_resize.jpg

en voor ons de chateaubriand van Simmental Bavière (€33 pp). De zachte gerookte chateaubriand tegenover de mooi stevig gerookte entrecôte. 

IMAG0105_resize.jpg

Nagerechten
De kindjes kozen voor de Brusselse wafels met aardbeien (€12).

IMAG0110_resize.jpg

Man koos Le Gourmand (€10): een perfecte harmonie tussen koffie, cacao, vanille, praliné en whisky.

IMAG0109_resize.jpg

Ik ging voor mijn favoriete dessert aller tijden: de citroentaart met citroensorbet met karnemelk en meringue met venkel (€10). Jawel, ik ben een vredelievend mens maar hiervoor zou ik wel eens een culinaire moord doen.

IMAG0108_resize.jpg

Bij de koffie aardbeien en koekjes en voor de liefhebbers nog extra wafels

IMAG0113_resize.jpg

IMAG0114_resize.jpg

IMAG0115_resize.jpg

De tekeningen hangen nu in de keuken en zijn duidelijk genoeg…

IMAG0112_resize.jpg

tekst_resize.JPG

Na vier uur tafelen kregen wij uit de keuken een briefje met € 89,5 op. Per uur welteverstaan. Het eten, de bediening, het kader: oog voor detail over de hele lijn. De waarheid komt uit de kindermond: Michelin mag eens dringend werk maken van die tweede ster voor La Paix.

3 gedachten over “La Paix* 2011

  1. Super bericht, ik krijg er spontaan het water van in de mond. Wat een menu zeg en de tekening van je zoon, die vond ik nog de beste 🙂
    Ik ga binnenkort ook nog eens reserveren
    Doei

    Like

  2. Telkens bordje schoon leeggegeten, en toch nog plaats voor een extra wafel achteraf. Die van jou kunnen nogal eten hé. Stoere Vent zal dit later kunnen oplossen door zélf in de potten te roeren (en te proeven !!!!), Drama Queen zal moeten zien dat ze goed blijft overeenkomen met haar broer om aan een vriendenprijsje te kunnen gaan eten !

    Like

Reacties zijn gesloten.