Ravioli met king crab en ricotta

Ravioli… ik moést en zou het eens zelf maken met een frisse vulling. Deze improviseerde ik. Superlekker en heel anders dan de ravioli die je koopt in het versvak, veel meer werk maar zoveel meer de moeite waard. Tijdens de Keuken van de Meester zag ik vorige week hoe het vooral niet moest. En toen begon het te kriebelen!

Nodig:
400 gram pastabloem
4 eieren
olijfolie
piment d’espelette
een klein bakje ricotta
twee blikjes kwalitatieve king krab met veel poten of +- 200gr verse.
peterselie
300gr verse spinazie
een teentje look
sap van 1/2 citroen
een tas met wat water en een kwastje

Zo gemaakt:
Trek een paar uur uit.
Maak het pastadeeg door de pastabloem met de eieren, een halve EL piment d’espelette en een scheutje olijfolie te kneden in de KitchenAid. Zet afgedekt apart gedurende zeker een half uur.
Maak ondertussen de vulling: meng de king krab met de ricotta, sap van 1/2 citroen en wat peper en bladpeterselie tot een smeuïg geheel. Zet koel weg.

IMG_4996_resize.JPG

Begin met het pastadeeg uit te rollen met de KitchenAid tot stand 7 of 8.
Met een uitsteekvorm haal je er ravioli uit. Je kan ook een gekarteld deegwieltje gebruiken.
Twee gouden tips: gebruik zeker voldoende bloem op je werkoppervlakte. En rol eerst alle pasta tot vellen, want tegen de tijd dat je ze allen vult en dichtdoet, is de rest droog en onhandelbaar.

Zet in het midden van elke ravioli een eetlepel vulling. Maak de ‘deksel’ravioli aan de randen nat met een kwast, leg het over de vulling. Druk goed aan naar buiten toe zodat er geen lucht meer inzit anders barsten ze open.IMG_4992_resize.JPG

IMG_4993_resize.JPG

Bebloem ze en zet ze zeker een half uur weg om even te drogen. Leg ze niet op mekaar!
Maak een snel sausje door de spinazie met wat look te bakken in wat olijfolie. Haal door de blender met wat olijfolie. Hou warm.
Kook de ravioli 3 minuten in veel water met enkel wat zout.

IMG_5000_resize.JPG

Serveer met een scheutje olijfolie en de saus.

Voor een eerste poging geen enkele ravioli opengebarsten én perfect al dente met een zalige vulling. Er mocht enkel wat saus extra zijn voor mijn huisgenoten. Ik eet ze liever met enkel wat olijfolie over.

Soit, hoe zou jij ze vullen ?

IMG_5002_resize.JPG

 

 

3 gedachten over “Ravioli met king crab en ricotta

 1. tip:
  het is gemakkelijker als je eerst de vellen deeg belegt met vulling (op correcte afstand van mekaar) en er dan een tweede vel over legt. Daarna pas uitsteken 😉
  Dan zijn de randjes ook mooi dicht.

  Like

 2. Ja idd dacht ik ook maar zit er dan geen lucht in? Geen een was opengebarsten en dat vond ik voor een eerste poging al niet slecht 😉

  Like

 3. dat is inderdaad niet slecht.
  Als ik ze maak dan zijn m’n vellen meestal net breed genoeg voor 2 rijen. Dus, als ik m’n bovenste vel erop gelegd heb, dan duw ik met m’n gebogen pink (in een halve maan) rond de vulling en dan de lucht naar buiten toe weg. Jamie Oliver style 🙂
  Lukt perfect en gaat wat vlotter. Ik snij ze dan meestal gewoon met een mes uit, maar uw uitsteekvorm is ideaal. Moet ik me ook aanschaffen.

  Like

Reacties zijn gesloten.