De Keuken van de Meester

keuken van de meester, peter goossens, hof van cleve

Dat het Hof van Cleve sinds jaar en dag het beste restaurant van ons land is en behoort tot de wereldtop hebben wij al twee keer mogen ervaren. Aan het roer staat Peter Goossens, bezieler van een inventieve, geraffineerde en hedendaagse topkeuken. Peter is een gedreven chef die zijn team motiveert, inspireert en telkens opnieuw naar een hoger niveau tilt.

In zo een keuken mogen meedraaien, is dan ook de natte droom van elke kok. De zoektocht Chef zkt Chef is dus gestart en voor één iemand wordt die droom binnenkort werkelijkheid. De gelukkige mag sowieso gedurende drie maanden – en nog langer als het langs beide kanten klikt – aan de slag in de keuken van het Hof van Cleve. Daarbovenop krijgt de gelukkige chef van vtm een financieel ‘steuntje’ van VTM van €25.000. Het is en blijft commerciële televisie.

Peter Goossens lanceerde een oproep en meer dan tweehonderd koks meldden zich aan. Veertien onder hen werden door hem weerhouden. Deze veertien professionele koks moeten bewijzen dat ze het talent en doorzettingsvermogen hebben. Na dertien weken en evenveel afleveringen zal blijken wie de beste kok is en wie dus aan de slag mag in het Hof van Cleve.

Deze zoektocht is voor Peter Goossens een persoonlijke missie. De uiteindelijke winnaar moet immers passen in zijn team. Daarom onderwerpt hij de kandidaten elke week aan een nieuwe uitdaging. Zo test hij hen op hun kooktechnische vaardigheden, maar ook op hun communicatieve skills, hun creativiteit, teamspirit en – natuurlijk – hun smaakpalet.

Anders dan in ‘Mijn Restaurant!’ en ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ zien we Peter Goossens in ‘De Keuken van de Meester’ niet langer enkel als gepassioneerde kok, maar als de topchef van een hooggastronomische keuken. Zijn eisen liggen deze keer meer dan torenhoog, want het is zijn reputatie, en zijn restaurant, die op het spel staan. Riskant deze reputatie ‘bloot’ te leggen in een programma ? Misschien wel, misschien ook niet. Laat ons hopen dat de keuze niet via televoting zal gebeuren. In elk geval zal hij zijn keuken verder met een ijzeren hand moeten leiden met slechts één doel: de beste kok vinden.

Vanaf 15/3/2011 om 20u45 op VTM. U kijkt toch ook ?!

6 gedachten over “De Keuken van de Meester

 1. Ik ga zeker kijken.
  Veel risico loopt hij niet hé. Ik las gisteren dat hij altijd de laatste stem heeft, en een beslissing kan overrulen. En mocht de eindbeslissing toch via televoting zijn, het staat hem nog altijd vrij zijn persoonlijke keuze alsnog een proefperiode aan te bieden, of gewoon onder kontrakt te leggen.
  Eigenlijk is dit voor hem een ideale manier om een goede kandidaat te vinden. En om een reserve aan te leggen.
  Trouwens, ik ken persoonlijk twee koks die bij hem werken of werkten. Beide zijn nu rond de 25 jaar, en ik kan je garanderen: rond hun 20-ste, of zelfs hun 22-ste waren het ettertjes tot en met. Om maar te zeggen: een ijzeren hand kan wonderen doen.

  Like

 2. Gelukkig maar dat hij de laatste stem zal hebben…
  Een ijzeren hand is nodig, lees noodzakelijk, in de keuken. Als je ziet wat eruit komt, kan dat niet anders dan een resultaat zijn van oa een enorme discipline. Ik ben De Meester zijn keuken gaan kijken in oktober 2010 en kan enkel maar zeggen dat er buiten discipline ook plaats is voor ontspanning – lees ontlading – na de service.
  Sergio noemt zijn eigen keuken niet voor niets Het Monster (lees indien nog niet gedaan dit artikel eens: http://www.margotvanderstraeten.com/node/431)

  Like

 3. Allez, ze zit toch al bij de laatste 5 hé, als enige overblijvende vrouw. Maar ik vrees dat ze de top 3 net niet zal halen….Sterke concurrentie !

  Like

Reacties zijn gesloten.