Notencake

Dit is ongetwijfeld dé beste notencake die ik ooit at. Toen Man was gaan helpen, kwam hij met vanalles terug waaronder een enorme zak walnoten. En die verdwenen deels in deze cake.

Nodig
250 gr boter (of Alphro Bakken en Braden, Solo,…indien gewenst)
300 gr zelfrijzende bloem
5 hele eieren
200 gr suiker: verhouding 100 gr bruine suiker / 100 gr candijsuiker of enkel bruine
50 ml melk
125 gr walnoten (uit de schil, pellen hoeft niet) of een notenmix
50 gr rozijnen en/of dadels/ droge vijgen…
1 koffielepel bakpoeder

Zo gemaakt
•Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng ze in de keukenmachine met de suiker.
Breek de eieren in een kom en kluts samen met de melk.
Giet de eieren bij de suiker/boter. Laat de machine opnieuw een minuutje verder draaien.
Zeef de bloem en voeg ze samen met bakpoeder toe aan het mengsel.
Hak de noten met een scherp keukenmes (of doe ze even in de hakmolen). Let erop dat je nog echte stukjes noot overhoudt.
Meng de fijngehakte nootjes en rozijnen… door het beslag.
Farnineer een cakevorm met boter en bloem dus.
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 40 à 45 minuten in een oven van 180°C.
Laat de verse cake afkoelen en haal hem uit de vorm. Lekker met een goei jat koffie

walnoten, noten, rozijnen, vijgen, cake

Advertenties

2 gedachten over “Notencake

Reacties zijn gesloten.