Pasta maken met de KitchenAid

Ik zweerde bij volkorenpasta. Tot ik deze kreeg voor mijn verjaardag…
Vanaf nu wordt hier dus zelf pasta gemaakt. Ik vreesde geklieder, een accessoire dat je niet met water mag wassen vol deeg,… maar neen. Het ging supervlot.

Nodig (voor 6 personen):
5 eieren
500 gr meel van hardgraan (farina di grano duro) dus GEEN gewone witte bloem
1 EL olijfolie of water
pastatoebehoren van Kitchenaid

Zo gemaakt
Voeg alle ingrediënten in de grote mengkom. Kneed met de platte menghaak gedurende een drietal minuten. Vervang door de deeghaak en laat op stand 2 draaien tot een mooi compact deeg. Laat een 30tal minuten rusten onder een handdoek.
Monteer het pastatoebehoren op de KA.
Snij het deeg in 4 à 5 stukken en bestrooi met wat bloem. Duw de met de hand plat tot een stuk van +-1 cm dik en iets minder breed als het pastatoestel.
Haal door de machine. Zet de stand altijd dunner en dunner. De pastavellen zullen langer en langer worden. Leg ze op een handdoek en bestrooi ze langs beide zijden met nog wat bloem. Dat werkt makkelijker.
Haal, naar keuze door het spaghetti- of tagliatelle-hulpstuk. Of als deeg voor lasagne, ravioli,…
Leg de pasta opnieuw op een handdoek, niet in te grote hopen want dan gaat hij kleven, en bestrooi indien nodig heel licht met bloem.

Ik heb enkel een foto van het resultaat. Pasta maken en gelijk zelf foto’s nemen is er iets over. Een statief en afstandsbediening zet ik alvast op mijn wish list.

IMG_4626_resize.JPG

Deze pasta moet je echt eens ongekookt proeven. Het koken zelf gebeurt in heel veel water, met wat zout en olijfolie. Hier was hij op maar 2 minuten al dente en zéker geen 6 minuten zoals in het boekje van KitchenAid staat!

6 gedachten over “Pasta maken met de KitchenAid

 1. Hey, ik heb het vandaag ook geprobeerd, en inderdaad… het valt heel goed mee! Absoluut geen plakboel, vereist alleen een beetje handigheid. Met 3 ‘assistentes’ die op mijn vingers keken en ‘tips’ gaven was het niet simpel.
  Morgenmiddag (wanneer het snel moet gaan) smullen we ervan – met gewokte spinazie, gerookte zalm en mascarpone.
  Maar heb al even geproefd, met olijfolie en grof zout .. mmm.. lekker!

  Like

 2. Gaaf!
  Heb gisteren ook een nieuwe Kitchenaid mixer mogen verwelkomen. Helaas zat het receptenboekje er niet bij maar uitgaande van de handleiding heb ik beide acties (mengen en kneden) op stand 2 uitgevoerd…. Of adviseert Kitchenaid hiervoor andere snelheden? Zou het graag willen horen om de levensduur van de mixer te verbeteren en niet onbelangrijk, daarbij ook direct de smaak van onze pasta (die overigens al super is)….
  groet!

  Like

 3. Zie nu… Zit ik ff te google-en hoe ik nu die past deeg moet maken in de kitchen-aid (boek is er nog niet) en waar kom ik terecht? 🙂
  Grtjs van de Penguin en mercie voor de post.
  BTW, waar haal jij de bloem? Is niet makkelijk te vinden.

  Like

Reacties zijn gesloten.