Taart met gegrilde groenten

Jeroen is goed bezig de laatste tijd en we doen gewoon wat mee. Iets uit de richting van het seizoenskoken waar ik achter sta maar. Met diepvriesgroenten dan maar…grotendeels uit eigen tuin. Zo maken we dat weer goed. Proeft ongetwijfeld lekkerder op terras met een glaasje rosé.

Nodig
1 courgette
2 rode paprika’s
1 aubergine
1 bolletje buffelmozarella
1 vel bladerdeeg
1 EL provencaalse kruiden
2 teentjes look
1⁄2 dl olijfolie
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Voor de kruidenolie: Pel de look, snipper de teentjes fijn en plet ze vervolgens tot pulp. Doe de provencaalse kruiden en de look in een schaaltje.Giet de olijfolie erbij en meng alles goed. Kruid de olie met wat peper van de molen en een snuifje zout. Zet het schaaltje aan de kant.
Snij de rode paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Schil de groente met een dunschiller. Snij elke halve paprika nog eens in twee. De aubergine en de courgette hoef je niet te schillen. Snij ze in schijfjes van zo’n 1 à 1,5 cm breed.
Zet de grillpan op een hoog vuur en laat ze gloeiend heet worden. Gril de schijfjes aubergine kort en krachtig. (ongeveer 30 sec. aan elke zijde). Haal ze van de grillpan en leg ze in een schotel. Gril nu ook de schijfjes courgette, op dezelfde manier. Gril tenslotte ook de stukken paprika (neemt wat langer). Strijk de stukken paprika, courgette en aubergine in met de kruidenolie.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het bladerdeeg uit, en leg het op een ovenschaal of een ovenrooster. Zorg ervoor dat het deeg op een vel bakpapier ligt. Schik de groenten in het midden van de lap deeg. Hou een randje deeg onbedekt en plooi dit rondom naar binnen.
Strijk nu ook de randen van het deeg in met de kruidenolie. Snij de mozzarella in stukjes of schijfjes en schik de kaas over de groentetaart. Bak de taart gedurende ongeveer 40 minuten in een oven, op een temperatuur van 180°C.
Serveer warm, eventueel met wat verse rucola erbij.

IMG_4614_resize.JPG

 

Advertenties