Michelin 2011

michelin_resize.jpg

Aan de top verandert niets: De Karmeliet in Brugge en Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun drie sterren. Twee nieuwe restaurants kregen een tweede ster: Aan Tafel bij Luc Bellings in Hasselt en Nuance in Duffel.
Het lijstje 1-sterren telt maar liefst 8 nieuwe restaurants wat het totaal op 98 brengt: Het Gebaar en Bij Lam & Yin in Antwerpen, ´t Ebdiep in Sint-Amands en Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem. Deze restaurants leveren dus samen een totaal van 4 extra sterren op voor Vlaanderen. In Brussel behalen twee restaurants hun eerste ster: Alexandre in Brussel Stad en Kamo in Elsene. Wallonië krijgt er twee sterrenzaken bij met La Table de Maxime in Pauliseul en Pouic-Pouic in Chapelle-lez-Herlaimont.
Daarnaast bevat de gids maar liefst 131 adressen in de categorie `Bib Gourmand´. Dit zijn restaurants waar u kan genieten van een voortreffelijke maaltijd voor een uitstekende prijskwaliteit. Zo betaalt u er maximaal € 35 voor een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert).

 

Advertenties