Risotto met gekarameliseerde Haikido pompoen en Breydelspek

Een variatie op deze met wat mascarpone door.

Nodig voor 4 personen
400 gr arboriorijst
1,5 liter (groenten- of) kippenbouillon
+-400 gr vruchtvlees van een haikido- of andere pompoen
boter en olijfolie
4 sjalotten fijngesneden
200 gr Breydelspek
60 gr mascarponekaas
60 gr verse parmezaan
100 ml droge witte wijn

Zo gemaakt:
Snij de pompoen ik blokjes van 2 op 2 en karameliseer hem in wat boter. Zet opzij.
Giet in dezelfde pan de bouillon kort aan de kook en schraap de bakresten van de pompoen los.
Fruit de sjalotten in olijfolie, voeg de risottorijst toe en bak kort glazig. Giet de wijn erbij en laat even inkoken.
Giet de bouillon bij de rijst en laat 10 minuten koken onder deksel (!). Check regelmatig. Roer niet teveel.
Voeg mascarpone, de pompoen en het spek toe en roer nog 3 minuten om (reken dus zonder groenten dus op 13minuten onder deksel voor de risotto)
Werk af met de parmezaan. Twee keer op drie is mijn risotto iets te ver. Dit was één van die twee keer…

IMG_3516_resize.JPG

Advertenties