Rabarber/aardbeien confituur

We maken er een traditie van: de heerlijke rabarber uit de moestuin belandt naast in een taart ook in home made confituur. Dit jaar wegens niet meer genoeg half en half met confituuraardbeien. Dat zijn ronduit de enige die bruikbaar zijn én uit de winkel komen. Voor de écht lekkere aardbeien, is het wachten op de Mara Des Bois.

Nodig:
500 gr rabarber
500 gr confituuraardbeien
1 zakje pec plus (voor suikerarme confituur… en hm … )
500 gr rietsuiker

Zo gemaakt:
Snij het fruit (rabarber met schil) in stukken en breng roerend aan de kook met de pec plus.
Meng de rietsuiker erbij en laat nog kort een tweetal minuten doorkoken.
Giet de confituur – al dan niet gemixt – warm in brandschone potten.
Hoe het verder moet lees je hier.

IMG_7448_resize

Advertenties

2 gedachten over “Rabarber/aardbeien confituur

  1. Heb vorig jaar aardbeien-rabarber jam gemaakt. Met een moestuin heb je altijd overschot. Als de aardbeien zover zijn dit jaar weer (moet het weer wel meewerken…).

    Like

Reacties zijn gesloten.