RIP courgettes

alger_resize

black b_resize jpg

Inderdaad. Vorige week zag ik dat slakken al aardig aan mijn tomaten hadden gezeten. Bovendien hadden ze mijn plantjes courgettes soorten black beauty en petite grise d’alger volledig opgevreten. De courgettes de Nice en de pompoenen lusten ze blijkbaar niet, duh.

Zaterdag dus opnieuw naar Ecoflora om de laatste exemplaren plantgoed van dezelfde soorten mee te ritsen naar huis, samen met deze slakkenkorrels. Ik gebruik niet graag korrels maar gezien deze van Ecoflora komen, zullen ze wel eco genoeg zijn zeker ? Bier- en gist-vallen-toestanden doden misschien wel slakken, maar trekken mieren aan, die dan weer mijn aardbeien gaat opvreten. En zo blijven we bezig en dàt willen we niet.
Vandaag, alleen de stengel van de petite grise d’alger staat nog en de bladeren van de black beauty OPNIEUW aangevreten én de korrels weg.
Bon, heb opnieuw korrels gegooid. Mijn vraag: gaat dat povere stengeltje nog iets geven en gaan de rotzakken terug komen? Ik gok op ja – ja.

’t Was niet enkel gevloek dit weekend. Verder heb ik nog pastinaak en wortelen gezaaid én Chinese kool en venkel geplant.

Advertenties

Een gedachte over “RIP courgettes

  1. Als de koorels weg zijn is er veel kans dat de slakken NIET terugkomen. Met koorels van Ecoflora sterven ze niet ter plaatse, maar in hun schuilplaats. Zou ook beter zijn voor de vogels of andere dieren die slappek eten: ze komen niet in de verleiding om vergiftigde slakken te eten.
    Alleen een stengel ? Binnen enkle dagen zal je weten of er nog iets van komt. Er moet dringend een aanzet koemn voor een nieuw blad, dat dan energie kan leveren aan de wortels om hun werk te doen.
    Sterkte 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.