Tiramisù Dell’Anno

Een recept uit dit boek. De amaretto heb ik vervangen door marsala zoals het – sorry Claudio – in de échte tiramisu hoort. Ik denk dat je te lang in België bent ;-). Je kan eventueel nog afwerken met een bolletje mokka of koffie-ijs.

Ik moet zeggen dat dit dé lekkerste tiramisù is. A la minute klaargemaakt in geen tijd én veel frisser, krokanter en luchtiger.

Nodig voor 4 personen maar hier eet je 2 dagen van:
500gr mascarpone
3 eierdooiers
125 gr melk
125 gr suiker
9g gelatine
200 gr room
200 ml sterke espressokoffie (Nespresso Ristretto)
80 gr suikerwater (100 gr water + 100 gr suiker)
marsala
2 kopjes sterke koffie
1 pak lange vingers savoiardi (koop de Italiaanse !)

Zo gemaakt:
Maak de koffiegranité door 200ml koffie met 80 gr suikerwater en een scheut marsala aan de kook te brengen. Laat afkoelen en vries in. Meng er elk half uur eens met een vork door.
Klopt de mascarpone met de eierdooiers. Verwarm de melk met de 125 gr suiker en voeg de geweekte en uitgesnepen gelatine toe. Klop goed en voeg toe aan het mascarponemengsel. Klop de room lobbig (half en half) en spatel het erbij. Zet in de koelkast om op te stijven.
Verkruimel wat lange vingers met de keukenmachine.
Voor het dresseren: breek de vingers op formaat van je glaasjes, doop ze zeer kort in een mengsel van 2 koppen koffie, wat suiker en een scheut marsala. Leg ze op de bodem, lepel er wat mascarpone op, dan de granité en eindig met de verkruimelde koeken.    
Noot voor mijn koppige zelve. Beter doen zoals in recept: koeken, granité, mascarpone, verkruimelde koeken. En nog lekkerder: dresseren de dag nadien.

IMG_7396_resize

Advertenties

Een gedachte over “Tiramisù Dell’Anno

Reacties zijn gesloten.