Belga Queen Brussel

De passie van Antoine Pinto om verademende ruimtes te scheppen die een gastronomische trip doorheen België aanbieden, was de grondslag van de creatie van de Belga Queen, ondertussen uitgegroeid tot een begrip in België en in het buitenland.
In een gebouw daterend van het begin van de XVIIIde eeuw (ooit het onderdak van het ‘Hôtel de la Poste’ en daarna de bank ‘Crédit du Nord’) creëerde Antoine Pinto een universum dat definitief kom af maakt met de traditionele overbezette brasserie. Hedendaagse gastronomie en architectuur ontmoeten er elkaar op een verbluffende manier.
De Belgische keuken werd in een hedendaags kleedje gestoken, lichter en met een nationaal tintje door de toevoeging van bier in diverse gerechten. Aan de basis ervan enkel originele kwaliteitsproducten, minutieus uitgezocht bij diverse Belgische ambachtslui die de streektradities volle eer aandoen. De wijnen zijn uitsluitend afkomstig van Belgische wijnboeren verspreid over de hele wereld; de koffie Ponti is een hoogwaardige mengeling van pure Arabica bonen uit verschillende werelddelen en gebrand door een Belgische meester-koffiebrander. Dankzij de oorspronkelijke samenwerking met brouwerij Palm is er een ruime selectie van kwaliteitsbieren verkrijgbaar.
Al deze kenmerken maken van de brasserie Belga Queen de ‘made in Belgium’ ambassadrice. Of het nu om een zakendiner gaat of om een avondje uit met familie of vrienden, de Belga Queen zet al uw zinnen op scherp.
Zo belooft de site… en inderdaad… Antoine Pinto heeft het prachtige Hôtel de la Poste met laat-19de-eeuwse glas-in-loodramen dat nadien de bank Crédit du Nord werd, een geheel nieuwe bestemming gegeven. Zijn eerbied voor de ruimte en de volumes spreekt duidelijk uit de gedaantewisseling die het gebouw heeft ondergaan, van een bank in belle époquestijl tot een veelzijdig complex waarin een restaurant, een oesterbar, een bierbar en een rooksalon zijn ondergebracht. In de achterliggende onthaalruimte wordt onze blik meteen naar de kroonlijst afgeleid. De wapenschilden van alle provincies zijn in originele staat hersteld.
De omgeving is natuurlijk geweldig en het eten was erg lekker. We hebben een erg fijne avond gehad maar we werden om 21u30 zowat weggekeken van onze tafel voor de tweede service. Ik heb toch graag de tijd om even te bekomen van de maaltijd voor ik moet vertrekken… maar dat was ons wel op voorhand gemeld…
Hoge plafonds, schitterende plek voor een keuken aangesloten op Belgo-Belgische etnische lijnen. Niet echt ideaal voor een tête-à-tête omwille van de akoustiek, maar toch uniek. Het eten was eveneens correct: goeie degelijke producten, klassieke keuken, perfect gebakken. Het is een degelijke Belgische keuken zonder al te veel franjes.
Het aperitief Belga Queen was een champagne met een Péckêt van woudvruchten (€ 7.50)
Als voorgerecht koos ik voor handgepelde Oostendse grijze garnalen met een bladerdeeggebak, gefrituurde zeeduivelwangen, champignonroomsaus en gebakken eendenlever (€17,50) een voor een voorgerecht erg/té royale portie. Doch alles mooi in balans. (foto van de site wegens te slechte kwaliteit)

voorg_resize

Gelukkig had ik een minder zwaar hoofdgerecht, dacht ik… half gebakken tonijn, compotée van tomaten, gedroogde tomaten en brocolipanade, reine olijfolie met koriander (€ 22). Opnieuw drie grote stukken tonijn, supervers doch aan de binnenkant nog net dat ietsje te koud.

30042010324_resize

Als dessert volgde lucifers van hazelnoten met confituur van yuzu citrusvruchten koek van crème brulée met tonkabonen (€9). Een beetje een tegenvaller. Ik had er meer van verwacht. De lucifers (?) bleken een kleine harde cake te zijn met veel rode vruchtencoulis, de citrus kwam amper tot zijn recht.

30042010325_resize

Samen met een koffie en een fles Vino Nobile di Montepulciano 2007 (€ 37) hadden voor gemiddeld €70 per persoon. Prijs/kwaliteit meer dan correct. Alleen jammer dat we voor 21u30 de tafel moesten verlaten voor de tweede service.
Het personeel en de bediening waren correct en efficiënt. De obers getooid in een half dwangbuis, half gladiator aandoend uniform.
Oh ja… mis zeker de toiletten niet, té speciaal.

276100367_09ff25ac7f_resize

Belga Queen Brussels, Rue Fossé aux Loups 32 Wolvengracht 32, 1000 Brussel

Advertenties

2 gedachten over “Belga Queen Brussel

  1. Wij gingen al eens eten bij Belga Queen in Gent. Het eten was er zoals je zelf schrijft prijs/kwalitiet correct, maar toch ging ik niet naar buiten met het grote “wauw” gevoel.

    Like

  2. Haha, ja, die toiletten! De eerste keer ben ik gewoon teruggekeerd omdat ik het zaakje niet vertrouwde. En mijn vriendinnen maar lachen … Overigens ook heerlijk geluncht toen, en zonder tijdsbeperking.

    Like

Reacties zijn gesloten.