La Paix* bis

Ons vorige bezoek was ons zo meegevallen dat Man en ik al uitkeken naar een tweede. Gezien de toegankelijkheid met kinderen was het dé uitgelezen plaats voor Stoere Vent en Drama Queen om eens ‘met een ster’ te gaan eten. Eén Michelinster wel te verstaan en niet minder dan 16/20 in de GaultMillau.

Gezien zowel zij als wij alleseters zijn, lieten we ons leiden door de grillen van de chef.

Een soepje van krab met een mousse van koffie als amuse. Deze keer viel op dat dit soepje stevig gepeperd was. De waren klaar voor het vervolg.
dyn007_original_400_300_pjpeg_2596869_adfc612593dbaf62af8798665bc65f8a

Nadien volgen drie voorgerechten

Eerste voorgerecht

c_idk_a2_moussedejambon_resize
Mousse van ham, Patta negra 36 maanden Grande reserve Blasquez met gelei van groentenbouillon. Deze mousse had de chef David Martin ook gemaakt in ‘In de keuken’. Een fantastische mousse, erg rijk aan smaken, gecombineerd met de heerlijke pata negra en een krokantje. Foto vergeten nemen dus komt ook van hier.  

Tweede voorgerecht

14042010295_resize
Melklam met gerookte paling en palingmousse, seizoensgroenten en Japanse vinaigrette. De inspiratie vond chef, zoals hij kwam vertellen bij de vitello tonnato. Een hele vernieuwende versie in elk geval. De groenten waren perfect beetgaar en vol van smaak. Het vlees mals als boter.

IMAG0272_resize

Derde voorgerecht

IMAG0276_resize
Mousse van gevogelte met morieltjes, asperges uit Carpentras, krokante quinoa en gevogeltebouillon. De zachte luchtige mousse op smaak gebracht met heerlijke bouillon waren mooi gecombineerd met prachtige asperges en morieltjes. De krokante quinoa en nootjes maakten het geheel af.

Hoofgerecht

IMAG0277_resize
Het hoofdgerecht werd ons in één stuk aan tafel gepresenteerd. Een ribstuk van Simmentalrund uit de houtoven achter in het midden van de keuken. Het vlees was heerlijk gekorst, smolt op je tong en was prachtig afgekruid. Dit met een stuk smeuïge mergpijp, een slaatje en frieten.

14042010300_resize

Dessert

IMAG0282_resize
Stoere Vent en Drama Queen gingen samen met de supersympathieke gastvrouw Nathalie Obbiet het dessert bestellen in de keuken en ze kozen de citroentaart en sorbet van karnemelk met meringue van venkel. Er werd heel wat afgelachen in de keuken dus hopelijk hebben ze niets verteld over ‘papa’s aangebrande croques’. Voor Drama Queen kwam het dessert zonder sorbet want ‘ijs dat is.. té koud’ en dus toch iets dat ze niet lust. Stoere Vent likte zijn dessertbord leeg… en ’t waren misschien geen manieren, maar ik geef hem geen ongelijk: had ik zijn leeftijd nog gehad 😉 Zoals ik al zei: het beste dessert dat ik ooit at. Zelfs boven de nagerechten bij – sorry mannen… – Hof Van Cleve en Oud Sluis maar ’t is een kwestie van smaak.

IMAG0283_resize

We sloten de maaltijd af met een koffie, gereserveerd met koekjes en aardbeien.

Het was een toffe ervaring, zowel voor de kinderen als voor ons. Restaurantbezoeken zijn ze ondertussen al meer dan gewoon maar drie uur tafelen hoort sinds vandaag tot hun record. Ze kwamen ogen tekort aan de tafel dichtbij de open keuken waar nu ook hun tekeningen ophangen.

14042010298_resize

14042010303_resize

IMAG0274_resize

IMAG0284_resize

Als enige kinderen in de zaak werden ze meer dan in de watten gelegd. Ze ‘moesten van de chef nog iets doen’. De afwas? ‘ja want ik kan goed afdrogen’ Neen: ze mochten het ‘gouden boek’ van La Paix tekenen. Hun naam, commentaar ‘la paix trop bon (bom)’ en tekeningen vergezellen nu die van binnen- en buitenlandse beroemdheden die er reeds tafelden. Let op de interpretatie van de salamander.

14042010306_resize

14042010307_resize

14042010308_resize

De chef vertelde ons bij het hartelijk afscheid ook dat hij zich ook aan een zijsprong waagt: een project nabij de Bozart. Iets om naar uit te kijken. Hij blijft echter waar hij thuishoort: in La Paix. Een brasserie en daarmee het geheugen van onze hedendaagse keuken. Een goed geoliede machine zowel in keuken, zaal als achter de bar, zoveel is duidelijk. Oog voor detail over de hele lijn.

Voor het verrassingsmenu betaalden we €80 per persoon, de kinderen kregen dit vriendelijk aangeboden van de zaak omdat ze ‘zo flink waren en àlles opaten’. Samen met het aperitief, een halve liter lekkere rode huiswijn en een liter San Pelligrino gingen we met een rekening van €193 meer dan tevreden naar huis. ‘Ok mama wanneer is de volgende schoolvakantie ?’ Dan gaan we zeker eens terug op een middag.

La Paix 1892, David Martin, Rue Ropsy-Chaudron 49, 1070 Anderlecht, tel: 02 523 09 58.

Advertenties

2 gedachten over “La Paix* bis

  1. Heel flinke van Stoere Vent en Drama Queen! Zo lang stilzitten en alles mooi opeten! Zou met ons missken jammer genoeg niet lukken…

    Like

Reacties zijn gesloten.