Mijn Restaurant! 2010

mijn-restaurant_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf vanavond 2 maart 2010 geeft Rani De Coninck op dinsdag en donderdag om 20.40 afspraak voor het derde seizoen van ‘Mijn Restaurant!’, het meeslepend vervolgverhaal over vijf koppels die de strijd aangaan met elkaar met als inzet hun eigen culinaire hotspot.

Vorig jaar is het bij een aantal restaurants grondig foutgelopen wat betreft het financiële plaatje. In het derde seizoen van ‘Mijn Restaurant!’ zal dan ook alles moeten kloppen: in de keuken, in de zaal maar ook… in de boekhouding!
Om dit duidelijk te maken krijgen de duo’s van bij de start een bijzondere opdracht. Nog voor ze hun pand te zien krijgen, moeten ze hun culinaire handtekening bereiden. De inzet is € 15000 extra budget. Geld dat elk duo goed kan gebruiken om zijn restaurant in te richten.
Twee dagen later komen alle duo’s samen in het kasteel van Moerkerke. Daar mogen ze de laatste voorbereidingen treffen om daarna hun gerecht te serveren aan de 30 genodigden. Ze weten niet dat ook de deskundige juryleden – driesterrenchef Peter Goossens, hotelmanger Christel Cabanier en culinair journalist Dirk De Prins- zich in het kasteel bevinden. Zij volgen de laatste voorbereidingen van onze duo’s op een monitor en vormen zich zo een eerste beeld van wat voor vlees ze dit jaar in de kuip hebben.
En dan is het zover. De duo’s mogen hun culinaire handtekening serveren aan de 30 genodigden. Maar, zonder dat ze het weten, brengt Rani van elk gerecht één bordje naar de jury, samen met een uitgebreid dossier met daarin alle kosten die gemaakt zijn. Straffer nog: de jury proeft niet van het gerecht maar bekijkt alleen hoeveel het heeft gekost en wat de deelnemers daarvoor hebben gebracht. Nadat alle gerechten zijn geserveerd, kiezen de dertig gasten het lekkerste gerecht en verlaten het kasteel van Moerkerke.
Wat later worden alle duo’s samengeroepen door Rani. Zij onthult welk gerecht het lekkerst werd bevonden. Dat duo wordt beloond met… €1000. De resterende €14.000 wordt beslist door de jury die de duo’s al meteen een directe vraag stelt: proberen inschatten voor hoeveel ze hun gerecht zouden verkopen in hun latere restaurant. Met die extra informatie bespreken Christel, Dirk en Peter elk gerecht wat betreft foodcost, inschatting van verkoopprijs en wat er daarvoor is geserveerd. Het duo dat zich de beste restaurateurs heeft getoond, wordt beloond met de €14000.
Het statement is gemaakt. Dit jaar zal ook het financiële plaatje moeten kloppen. Een restaurant met slecht eten zal niet winnen. Maar een restaurant dat top is maar verlies draait, kan het derde seizoen van ‘Mijn Restaurant!’ evenmin winnen. ‘Geen genade!’

‘Mijn Restaurant!’, vanaf dinsdag 2 maart, iedere dinsdag en donderdag om 20.40 uur op vtm.