Amandelcake

Eens iets anders, maar daarom niet minder snel en makkelijk klaar te maken én je huis geurt heerlijk als deze cake klaar is. Wat wil je nog meer ? Ik deed het wegens – schame on me – tekort aan zelfrijzende bloem maar met de helft van dit recept.

Nodig
250 g fijne kristalsuiker
250 g zelfrijzende bloem
250 g boter
5 hele eieren
100 g amandelpoeder
1 eetlepel bicarbonaat
eventueel 2 eetlepels amandelessence

Zo gemaakt:
smelt de boter. Doe suiker en eieren in een kom en mix tot het schuimig wordt. Giet er de gesmolten boter bij en roer door met een garde. IMG_6064_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voeg de gezeefde bloem toe en roer door. Nadien het bicarbonaat en het amandelpoeder en de -essence, roer even door. Beboter en bebloem de cakevorm en giet het deeg erin. Zet het 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen.

IMG_6069_resize

 

4 gedachten over “Amandelcake

  1. Hier zullen ze wel op afkomen !
    Serieus nu. Ik ben geen vogelkenner, maar ‘k denk dat ze na enkele dagen wel komen hoor. Bij mij duurde het ook bijna 2 dagen eer ze echt kwamen eten. En het is nog niet vergelijkbaar met bvb. februari 2009. Ik denk – denk hé, weten doe ik het niet – dat de vogeltjes half december nog wel wat rerserves hebben. Tot een week geleden zaten er nog muggen en spinnen en viel het eten vanzelfs in hun bekje. In princiepe kan de winter nog 2 maanden duren, en ook dan zullen er vogeltjes zijn die het overleven. Dus… ze hebben reserve ? En hun schrik (of ingebouwde voorzichtigheid) is nu nog wat groter dan hun honger ?
    En drinken hebben ze naar verluidt ook niet echt nodig als er sneeu ligt.

    Like

Reacties zijn gesloten.