Krokant en lopend chocoladegebakje met pistache-ijs en amandelkruim

Een recept uit dit heerlijke boek. De ingrediënten van het lopende deel heb ik hier direct gehalveerd omdat anders teveel is. Hoewel, die chocoladeblokjes zijn lekker bij een tas koffie dus laat je maar eens goed gaan.

Nodig
Voor het krokante deel van de moelleux:
125gr boter
125gr chocolade
2 eieren
2 eierdooiers
50gr suiker
50gr bloem
Voor het lopende deel van de moelleux
50gr chocolade
25gr water
Verder: fijngemalen amandelen en pistache-ijs

Zo gemaakt:
Smelt voor het lopende deel de chocolade en leng aan met water tot het zo vloeibaar is als chocoladesaus. Giet is kleine ijsblokvormen en zet in de diepvriezer. Zo blijft het hart van de moelleux ook na het bakken lopend.
Smelt voor het krokante deel de chocolade met de boter. Klop de eieren met de suiker en spatel er nadien voorzichtig de gesmolten chocolade/boter en gezeefde bloem door. Zet op een koele plaats.

Verwarm de oven op 220graden. Bekleed 4 grote ringen met bakpapier. Ik denk dat alu wegwerp makkelijk is omdat je ze erna uit kunt snijden. Giet een deel van beslag erin, leg er de bevroren chocoladeblok in en vul verder aan.
Bak 6 à 7 minuten in een oven op 220graden.

Werk je bord af met pistache-ijs en wat amandelkruim.

IMG_5894i_resize

4 gedachten over “Krokant en lopend chocoladegebakje met pistache-ijs en amandelkruim

Reacties zijn gesloten.