Pompoensoepje met gebakken scampi

Een recept uit De Primeurs maar de pastinaak vervangen door pompoen en wat spek bijgevoegd.

Nodig voor 4 personen:
300gr haikido pompoen 
2 Spaanse uien
1 teentje knoflook
25gr boter
1 EL bloem
1 liter kippenbouillon
16 scampi
100gr gebakken spekblokjes
2 cl olijfolie
1 dl room
versgemalen peper en zout

Zo gemaakt:
Schil en snij de pastinaak, ui en look in kleine stukken. Smelt de boter en stoof ze erin. Strooi en de bloem over en bevochtig met de bouillon. Zet er een deksel op en laat een uur zacht sudderen. Mix ze en kruid.
Bak het spek kort en leg op huishoudpapier. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Bak ze kort in olie en kruid.
Leg het spek op een hoopje, giet er de soep rond. Leg de scampi er bovenop en werk af met room.

IMG_5885_resize

 

Advertenties

4 gedachten over “Pompoensoepje met gebakken scampi

  1. zeker eens proberen. zou het ook lukken met een butternut? die heb ik nog liggen.
    de pastinaaksoep was lekker, maar wel wennen aan de smaak!
    de koekjes heb ik gisteren gemaakt, maar het deeg bleef maar plakken, ook na bloem erbij te doen… ze smaakten wel als ze uit de oven kwamen. is het de bedoeling dat ze hard zijn? die van mij blijven wat langs de zachte kant.
    ik kijk uit naar de volgende receptjes! groetjes

    Like

Reacties zijn gesloten.