Dinner @ Museumbrasserie

30102009106_resize

 

Ik neem kennissen pas mee naar een restaurant als ik er zéker van ben. De Museumbrasserie heeft me altijd al kunnen bekoren. Prijs/kwaliteit is ze top, ook nadat Peter Goossens eind 2008 uit het project is gestapt.
We starten met een aperitief maison, een champagne Lanson Black Label Brut (€13). Als wijn kozen we een soepele, fruitige Catalogne Mas Rabell Torrès van 2007 uit Garnacha druiven €24.

We beslissen à la carte te gaan, hoewel het menu aan €36 zeer aantrekkelijk is. Mijn disgenoten namen als voorgerecht een open ravioli van langoustines, espuma van blanke boter met Xeresazijn €22 en een terrine van eendenlever met perenchutney €23. Zelf koos ik voor de huisgemaakte garnaalkroketten met gefruite peterselie €17. Ze waren top. Er zaten in elk geval meer garnalen in dan in deze.

 

 

 

30102009109_resize

 

30102009108_resize

 

30102009107_resize

 

Als hoofdgerecht kiezen we een bout van wilde eend opgevuld met boschampignons en smeltende aardappelen €18, een Iers tussenrubstuk €20, een rundertartaar €20 en zelf kies ik voor een uitmundende runderfilet uit Simmenthal in een kruidenkorstje, grenaille aardappelen met tartufetta €27.

30102009111_resize

30102009110_resize

 

Het dessert volgt als drie dame blaches en één Brusselse koffie €10. 

Iedereen was erg enthousiast over de gebruikte produkten en vond het eten super. De bediening is zeer professioneel. Drank wordt regelmatig bijgeschonken, er wordt gevraagd of volgende gerecht reeds mag volgen of liever nog niet.
Museumbrasserie is meer dan de doorsnee brasseriekeuken. Lekker eten met een plus, mooi gepresenteerd, goed gekruid en van de perfecte cuisson, dat alles in een subliem decor met uitstekende bediening. Prijs/kwaliteit super. We deelden de rekening door 4 en kwamen met koffie op €72 per persoon. Het was elke € waard, daar was iedereen het over eens.
12/20 in de Gault Millau maar heel wat beter op alle vlakken dan de nieuwe ‘beste brasserie van België 2009’
Refter met 14/20 ! De sfeer is er ’s avonds iets losser dan ’s middags wanneer er veel zakenlui vertoeven.

Museumbrasserie, Koningsplein, 1000 Brussel, 02/5083580

Advertenties

4 gedachten over “Dinner @ Museumbrasserie

  1. Bent u er recent nog geweest? Ik was er met drie andere mensen op donderdagavond 11 maart 2010. Het was beneden alle aanvaardbare standaarden: vergeten wijnkaart te geven, aangebrand vlees, frieten vergeten op te dienen, verkeerde thee gebracht, een van de desserts vergeten, … Van alles liep er fout. Diverse heel ontstemde klanten opgemerkt. De slechtste restaurantervaring sinds jaren (en vroeger vond ik het hier herhaaldelijk wel goed). Nu is het beneden alle peil geworden: een toeristenval!

    Like

  2. Marc,
    Ik ben er in november nog geweest, dus 4 maanden geleden en was top. Jammer van je ervaring… Wij zijn er altijd heel correct bediend.
    groetjes
    One Life

    Like

Reacties zijn gesloten.