Eerste Dag van het Brood

brood

Vandaag lanceert de broodsector zijn eerste nationale Dag van het Brood. Bedoeling is om brood als gezonde en lekkere bron van energie in de kijker te zetten. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) donderdag.
Hoewel brood een wezenlijk onderdeel is van een gezond voedingspatroon, haalt de gemiddelde Belg de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet. Op lange termijn bekeken vertoont het thuisverbruik van brood een dalende tendens. Die daling is te wijten aan veranderingen in de Belgische eetcultuur. Zo wordt er vaker dan vroeger buitenshuis gegeten en is het aanbod aan alternatieve koolhydraatbronnen uitgebreid. Sinds het najaar van 2007 is de daling echter gestopt. De dalende koopkracht en de crisis heeft de Belg een stuk van zijn buitenshuisverbruik doen inruilen voor thuisverbruik. Daarbij winnen vooral de basisvoedingsproducten aan belang. In 2008 aten we gemiddeld 82 broden per inwoner, waar dit in 2006 79 broden waren. (DWM)
bron: Belga

Hier komt elke dag brood op de plank. Lekker zelfgemaakt brood. Kijk hier en geniet. Welk brood eet jij liefst en waar haal je het of hoe maak je het ?

5 gedachten over “Eerste Dag van het Brood

 1. Bij ons ook elke dag brood, liefst volkoren. Haal brood altijd bij de bakker.

  In Nederland is trouwens nu de discussie gaande over de toevoeging van onnodig veel zout in brood (en andere levensmiddelen).

  Like

 2. Mijn favoriete moment van de dag is het ontbijt! Hmmm, zalig gesmeerde “stuutjes” (zoals wij hier zeggen)en een lekkere kop verse koffie….zucht, daar kan ik zo van genieten he!
  Ik heb hier een bakker in de stad gevonden die zijn brood nog heel ouderwets bakt en maakt. Zijn bakkerijtje is trouwens van datzelfde ‘ouderwets’ (lol). Als je daar binnengaat, djezus…die geur…ik word zo teruggeslingerd naar mijn kindertijd, toen brood van de bakker nog echt brood was en niet van dat industrieel ‘wattenbrood’ dat je nu vaak terugvindt!!!
  Een favoriete brood heb ik eigenlijk niet.
  Dat van jou ziet er ook heel smakelijk uit!

  Like

 3. hier ook alle dagen brood, bijna altijd ook in de brooddoos. soms ben ik die boterhammen met beleg wel beu gegeten (vooral ’s middags) maar met een tomaatje bij doet het alweer wonderen.
  soort: liefst donker. Een goeie bakker met het juiste lekkere brood moeten we hier in ons nieuw dorp nog vinden. het is nu uitproberen, allemaal andere broden, bij verschillende bakkers. we hebben ook een broodmachiene, en vroeger vaak gebakken. nu al lang geleden, wegens praktische redenen (ik smeer de boterhammen ’s avonds al, omdat het dan ’s morgens rustiger is, we moeten nogal vroeg vertrekken)
  Ik ben wel nog op zoek naar de ‘goeie bloem’ voor in mijn broodmachiene te bakken. dat van aveve enderelijke is, naar mijn goesting, echt niet lekker.
  en hopelijk, na mijn verbouwing, een goeie oven om zalig in zelf te bakken!

  Like

Reacties zijn gesloten.