Dé balletjes in tomatensaus van Peter Goossens

Meestal volg ik recepten niet. Voor dit maakte ik graag een uitzondering. Exclusief voor ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’ gaf Peter Goossens zijn driesterrenkeuken geheime recept voor balletjes in tomatensaus met 27 ingrediënten prijs.IMG_5595_resizeNodig voor 4 personen (en een stevige portie voor de diepvriezer)
Voor de tomatensaus:
25g boter
1 ui/140g
1 wortel/115g
3 teentjes look
300g trostomaten/3st
1kl kristalsuiker
75g bleekselder
20g bloem
1 takje tym
1 takje rozemarijn
1 takje marjolein
5blaadjes basilicum
1 blaadje laurier
1 takje dragon
1,1kg bliktomaten
25g geconcentreerde tomaat
1 dl madeira (jawel)

 

Voor de balletjes:
1kg rund,-varkensgehakt
2 eieren
1dl melk
50g chapelure
100g boter

Voor de garnituur voor de saus:
1 bot peterselie
2 bakjes parijse champignons
zout
zwarte peper

Zo gemaakt:
Tomatensaus:
– de ui,look,wortel,selder aanstoven in de boter
– waneer goed aangestoofd de geconcentreerde tomaat toevoegen alsook de verse tomaten,licht bestrooien met de bloem en bliktomaten toevoegen
– kruiden met peper,zout en suiker
– de madeira 2/3 inkoken en samen met alle fijngesneden kruiden toevoegen aan de saus,deze een uur zacht laten pruttelen
– vervolgens mixen en passeren door een puntzeef
Balletjes:
– het gehakt mengen met eieren,chapelure en melk en er daarna balletjes van draaien
– de balletjes licht bakken in de boter en aan de saus toevoegen

IMG_5598_resize

 

Garnituur:
– de champignons in 4 snijden,kruiden met peper en zout en bakken in de boter

– peterselie fijn hakken en op laatste moment toevoegenLekker met pasta, brood, fritjes,… gewoon goddelijk.

IMG_5606_resize

 

19 gedachten over “Dé balletjes in tomatensaus van Peter Goossens

  1. Al een naam bedacht voor jouw toekomstig restaurant ?
    En nog geen spijt dat je er niet tussen stond bij de Beste Hobbykok van Vlaanderen ? Of misschien eerder het omgekeerde: opluchting ? Je bent toch zel beter dan die Marioanne zeker !! Hoewel ik denk – if zelfs zeker ben – dat ze zeker in ’t begin een beetje kandidaten willen van allerlei pluimage (het is tenslotte TV, er moeten kijkers zijn) en dat misschien dus een aantal kleurloze figuren die wél konden koken nooit te zien waren….

    Like

  2. Restaurant ? Neen hoor vanzeleve niet, teveel werk en een ondankbare sector ook…
    Spijt… ja en neen… ja omdat ik zooo graag met die 2 heren in de keuken had gestaan en er zijn ook hele leuke mensen bij de kandidaten met zoveel passie. Meer nog dan ik. Neen… omdat ik niet op tv wil. Maar het eerste begint toch de oevrhand te halen en indien er een 2de reeks komt, doe ik mee

    Like

  3. Er zitten inderdaad wel leuke kandidaten tussen. En de 2 chefs zijn waarschijnlijk ook heel sympathieke mensen. Peter Goossens kan keihard zijn (moet ook natuurlijk), maar hij heeft toch duidelijk ook een zachte kant. En Sergio, da’s nu eens echt een Zeeuw: heel open mensen en rechttoe rechtaan.

    Like

  4. Hier nog zo’n broekschijter(lol). Toen ze me belden voor de voorselecties (ik weet begot niet WIE me inschreef!!) haakte ik vlug af. Die mevrouw was verbaasd, tja…ik twijfel nu ook wel…’t lijkt toch nie zo erg he, enfin…:-)

    De balletjes van Peter (hahaha!) zien er goed uit. Ik ga vanaf nu enkel nog deze tomatensaus maken. Genoeg gerechten waar die in zal passen.

    Fijn weekend! x

    Like

  5. Jorg, ja op iwatch.be maar betalend.
    Wel ja… als het er 2de reeks komt, doe ik mee.
    Nathalie, wie schreef je nu in ? Ook zo ene spijt ? Ik ook hoor.

    Like

  6. hmmm, was heerlijk, ik heb het juist (tegen mijn princiepes … zoveel ingrediënten) gemaakt.
    Maareh, het zijn wel maar 26 ingrediënten. Ik mis er één

    Like

  7. Heb reeds diverse malen dit recept gevolgd, evenwel niet honderd procent mijn volledige goesting… tot vandaag. Ik heb er gewoon de bleekselder uitgelaten en het resultaat was in één woord perfect !

    Like

  8. hallo,
    Ik vind dit recept voor balletjes in tomatensaus en vroeg me af of het noodzakelijk is de madeira te gebruiken.
    Er mag hier namelijk geen alcohol in het eten gebruikt worden en ik vraag me af of er een alternatief is voor de madeira.
    Alvast bedankt!
    Met vriendelijke groeten.

    Like

  9. Johan, is idd een beetje pittig mét maar ik vind dat best lekker 😉 ieder zijn ‘goesting’ en maar goed ook hè
    Kristel, natuurlijk hoeft dat er niet bij. 😉 alternatief, neen niet echt…

    Like

  10. ik heb dit recept al meermaals klaargemaakt en iedereen ook de kinderen die er van smullen vinden het zeer lekker .

    Like

Reacties zijn gesloten.