Roze bis

Dochter wil dus een roze citroentaart op haar verjaardag. Het ‘probeersel’ was deze. Gewoon 3/4 van citroensap vervangen door het sap van aardbeien (dank u KitchenAid fruitpers). Dit was het resultaat. Lekker maar té zoet en toplaag was niet roze genoeg. Bon, hoe krijg ik die ‘^%*ç’ citroentaart roze?

IMG_5264_resize

 

7 gedachten over “Roze bis

 1. Minder zoet kan misschien door aalbessen (sap inkoken voor meer concentratie kan ook) te gebruiken in plaats van aardbeien en niet te geel maar echt roze lukt eerder met eieren die licht zijn. Bij ons betekent dat eieren van de winkel in plaats van eieren uit de tuin.
  Succes! En ik ben benieuwd!

  Like

 2. Misschien ga je huiveren van het idee, maar bij Colruyt zag ik in het rek met bakbenodigdheden een tube “prinsessenglazuur” staan. Heel erg roze, heel erg girlie…’k Weet het, klinkt heel chemisch, maar alst nu voor een goed (roze) doel is…

  Like

 3. Gewoon met rode kleurstof (bij AVEVE, bij de supermarktA…voor 1 keer kan dat echt geen kwaad hoor! Aardbeien zijn gewoon niet “rood” genoeg, citroensap bleekt dan ook nog eens, dus ik vrees dat je het nooit roze genoeg gaat krijgen met puur natuurlijke producten.

  Like

 4. ’t is nu te laat maar als je ze nog eens zou maken…wel,misschien ken ik wel dé (of een) oplossing….probeer het eens met rode bietensap? kleurt heel erg en is chemisch-vrij! je kan dan nog je aardbeien- en citroensap aanpassen, (propere) vinger erin, proeven en bakken zou ik zeggen!

  succes meid! en hou me op de hoogte!!

  Like

Reacties zijn gesloten.